Af - 03/07-14 06:06

Brian Holm på pinebænken: Dommen falder i dagBrian Holm på pinebænken: Dommen falder i dag

Anklageren kræver mindst 50 dages fængsel -Forsvareren frifindelse, dagbøder eller max 10 dages fængsel. Metroxpress følger retssagen.

storybild

(Billede: Polfoto)

I går stod den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm for Retten på Frederiksberg, og senere i dag bliver dommen i sagen om påstået blufærdighedskrænkning afsagt.

Til onsdagens retsmøde, der varede i over ni timer, nægtede 51-årige Holm sig skyldig i tiltalen, der blandt andet lød, at han skulle have befølt og trukket underbukserne ned på den 7-årige pige, som Holms datter havde haft sovende hos sig.

Anklager kræver Brian Holm fængslet i 50 dage
Anklager kræver Brian Holm fængslet i 50 dage

Holms kone: -Hvorfor skulle han dog gøre det?
Holms kone: -Hvorfor skulle han dog gøre det?

Læs mere om anklagen ved at klikke her.

- Nej, jeg har ikke trukket shorts ned på hende. Nej jeg har ikke rørt hende i skridtet, lød det blandt andet, da han afgav sin forklaring.

Der var ingen tekniske beviser i sagen, derfor var det påstand mod påstand. For lukkede døre blev der afspillet to videoafhøringer. En af den muligt krænkede pige, og en af Holms datter. Der blev også afspillet en lydfil, som den muligt krænkede piges mor optog, dagen efter det påståede overgreb fandt sted. Det var en samtale mellem de to de to. Derudover gav pigens forældre deres forklaring. Det samme gjorde Holms hustru.

Læs dele af Brian Holms forklaring ved at klikke her... Og du kan læse moderens forklaring her.

Det kom frem, at Brian Holm havde været i byen og kom derfor beruset hjem om natten. Så beruset, at han måtte kaste op flere gange. Han fandt de to piger sovende i sin seng. Den 7-årige pige lå i det hjørne, hvor Holms arbejdsmobil lå til opladning. Denne ville han have fat på, så han kunne tjekke mails, Twitter mv. Derfor var han nødt til at flytte rundt på hende, hvilket han mener er grunden til misforståelsen.

Far i Brian Holm-sag: Svært at gå til politiet
Far i Brian Holm-sag: Svært at gå til politiet

Mor til mulig krænket pige: Brian Holm ringede  næste dag
Mor til mulig krænket pige: Brian Holm ringede næste dag

Det påståede overgreb fandt sted natten mellem 25-26 april. Først blev forældrene enige om, at der ikke var sket noget, men da datteren kom med nye oplysninger, så ændrede familiens holdning til Brian Holm, og de meldte ham til politiet 7. maj. Det førte til, at han den 24. juni blev tiltalt for blufærdighedskrænkelse af Københavns Politi.

Senioranklager Jakob Buch-Jepsen nedlagde påstand om, at Brian Holm får en fængselsstraf på ikke mindre end 50 dage. Forsvarsadvokat Karoline Døssing Normann krævede, at han bliver frifundet.

Der bliver afsagt dom torsdag klokken 16.30, hvor metroxpress vil være til stede.


LÆS OGSÅ: Brian Holm: Psykolog sagde, det var harmløst

LÆS OGSÅ: Brian Holm: Jeg var så fuld, at jeg kastede op

LÆS OGSÅ: Anklage: Det gjorde Brian Holm mod 7-årig pige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx