Af LAURA RODE NYGAARD/JONAS MELANDER HAMMER - 18/03-17 20:18

Kendt komiker i nabo-krig: Har sat gigantisk fjernsyn op på sit husKendt komiker i nabo-krig: Har sat gigantisk fjernsyn op på sit hus

I to måneder har komiker og entertainer Amin Jensen reklameret for sig selv og lokale kulturelle tiltag via en gigantisk tv-skærm, han har monteret på sit hus. Men nu kan det snart være fortid. Nogen har nemlig klaget over lysreklamen.

storybild

Amin Jensen har sat et billboard op ved sit hus ud til Gammel Køge Landevej i Hvidovre. På grund af naboklager kører der lige nu en sag om, hvorvidt skiltet får lov at blive stående. (Billede: Ida Marie Odgaard)

Amin Jensen aner ikke, hvem der har klaget, eller hvorfor vedkommende ikke bryder sig om hans skærm. Men i hvert fald er han blevet kaldt til møde med Hvidovre Kommune, som skal afgøre, hvorvidt skærmen kan få lov at blive hængende.

Det handler højst sandsynligt om, at skærmen skæmmer Gammel Køge Landevej, hvor han bor, vurderer Amin Jensen. Men det undrer ham faktisk.

»Det er et eller andet sted lidt sjovt, for bag mit hus står to store skorstene fra Dong, og to matrikler fra mig ligger en XL-Byg, som har en kæmpe lysreklame, som går lige ud til Gammel Køge Landevej,« siger Amin Jensen, der ikke kan se, at der skulle være noget galt med hans 'lille' skærm på 5 meter i bredden og knap 2 meter i højden.

Amin Jensen har sat et billboard op ved sit hus ud til Gammel Køge Landevej i Hvidovre. På grund af naboklager kører der lige nu en sag om, hvorvidt skiltet får lov at blive stående. Foto: Ida Marie Odgaard.

»Set i bakspejlet skulle jeg have søgt om tilladelse, inden jeg satte den op. Men det er så det, jeg har gjort nu,« siger Amin Jensen.

Han har nemlig søgt om dispensation til at lade den hænge, og i begyndelsen af april vil Hvidovre Kommune kigge på hans sag og vurdere, om han får ønsket opfyldt.

Det håber han, han gør. Skærmen har nemlig kostet den 47-årige entertainer hele 200.000 danske kroner, så han ville være godt ked af at skulle pille den ned igen.

Ideen til skærmen kom for godt to måneder siden, da han blev bedt om at optræde på et lokalt amfiteater, som han slet ikke anede eksisterede, selvom det lå i hans egen kommune.

Amin Jensen.

»Hvidovre Kommune har en masse kulturelle tilbud, men ofte når kommunikationen ikke ud. Men det ville jeg gerne slå et slag for, så lige så snart der er noget, kan det komme på skærmen kvit og frit,« siger Amin Jensen og tilføjer:

»Der har kun været den ene klage, ellers har det været lutter positive tilbagemeldinger. Især når de hører bevæggrunden.«

Da MX fredag var ude at besøge Amin Jensens adresse, var der flere af naboerne, der udtryke bekymring om skærmen. De mener både, den er grim, ligesom den lyser direkte ind i deres hjem. Specielt når det er mørkt, forstyrrer den.

De fortæller også, hvordan de bliver forstyrret af bilhorn, som er blevet en hyppig lyd i krydset, hvor der ifølge Amin Jensens tal ugentligt passerer 140.000 bilister. Flere studerer nemlig skærmen i en sådan grad, at de glemmer at køre, når de får grønt lys.

Nogle irriterer den så meget, at de har valgt aldrig at kigge mod Amin Jensens adresse. Andre har valgt, at de ikke længere vil gå i haven, da de konstant bliver forstyrret af det slagtilbud, der kører på komikerens gigantiske lysreklame.

I øjeblikket turnerer han Jylland rundt sammen med Per Pallesen, Flemming Jensen, Dario Campeotto og deres show 'Sjove mænd med slips'. Og det show har selvfølgelig også været på skærmen.

»Det skal da ikke være en hemmelighed, at jeg også reklamerer for mig selv, men det er jo ikke gratis reklame, for jeg har betalt ret mange penge for den skærm,« siger han.

Amin Jensen har sat et billboard op ved sit hus ud til Gammel Køge Landevej i Hvidovre. På grund af naboklager kører der lige nu en sag om, hvorvidt skiltet får lov at blive stående. Foto: Ida Marie Odgaard.

»Jeg tror alle billetter (til 'sjove mænd med slips', red.) er solgt på grund af den skærm. Jeg tror ikke, Dario havde haft en karriere uden den,« siger han med et glimt i øjet og slår en stor latter op.

Humøret er fortsat højt trods palaveren. Han er ret sikker på, at han og kommunen nok skal finde frem til en fælles løsning. Det endelige svar får han dog først efter mødet i april.

Tyrkiet: Liberale i Holland er som fascisten Wilders
Tyrkiet: Liberale i Holland er som fascisten Wilders

Seks års krig i Syrien giver børnesoldater og barnebrude
Seks års krig i Syrien giver børnesoldater og barnebrude

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx