Af - 12/09-13 22:00

Indvandrere bliver oftere skilt end danskereIndvandrere bliver oftere skilt end danskere

Indvandrere har overhalet danskere, når det kommer til rekorden i at blive skilt. De unge indvandrere stiller sig ikke tilfredse med et middelmådigt ægteskab, lyder forklaringen

storybild

(Billede: Polfoto/PhotoAlto/Frédéric Cirou)

Til døden os skiller – løftet runger ikke blot hult for hver fjerde danske par. Endnu flere blandt 2. og 3. generationsindvandrere vælger nemlig at blive skilt.

En ny undersøgelse fra Rockwool Fonden slår fast, at 34 procent af indvandrere mellem 25 og 54 år bliver skilt. Helt anderledes står det til blandt de ældre generationer af indvandrere.
Og det er samtidig en del mere end skilsmisseraten blandt etniske danskere.

LÆS OGSÅ: Polakker og rumænere kommer til Danmark i stor stil

Forskerne bag undersøgelsen er overraskede over udviklingen:

»Det er en lidt kedelig måde at integrere sig og komme til at ligne danskerne på. Vi ved, at indvandrerne ofte gifter sig tidligere end danskere, så formentlig går det galt i ægteskabet, fordi de ikke har prøvet at teste parforholdet af i samme grad,« siger seniorforsker Marie Louise Schultz-Nielsen.

Samtidig har efterkommere af 1. generationsindvandrere en mere vestlig tilgang til deres liv, vurderer integrationskonsulent:

LÆS OGSÅ: Statusopdatering om indvandrere sender svensk pige i retten

»Det er en del af den demokratiseringsproces, der finder sted. Hvis man har haft nogle forventninger til ægteskabet, som slet ikke bliver indfriet, så er det en del af ens tanker om handlingsmuligheder at blive skilt,« siger integrationskonsulent Esma Birdi.

Hun forklarer, at ældre indvandrere, der ikke er vokset op i en kultur, hvor skilsmisse er i orden, ikke kæmper imod de yngre generationers vestlige valg:

»De har nærmere givet op i at fælge med i, hvad der sker, og hvordan deres efterkommere lever deres liv i en kombination af traditionel kultur og så den danske,« siger Esma Birdi.


LÆS OGSÅ: Flere kristne end muslimer kommer til Danmark

LÆS OGSÅ: Polakker og rumænere kommer i stor stil til Danmark

LÆS OGSÅ: Statusopdatering om indvandrere sender pige i retten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx