Af - 07/05-14 06:20

Hundredvis svindler sig til Danmark med andres pasHundredvis svindler sig til Danmark med andres pas

Siden 2010 har politiet i Københavns Lufthavn oplevet en firedobling i antallet af sager, hvor rejsende benytter sig af andre personers pas. Grænsekontrollen har spillet fallit, siger Peter Skaarup.

storybild

(Billede: Polfoto)

Antallet af udlændinge, som forsøger at svindle sig til Danmark med falske dokumenter er steget voldsomt i de senere år.

Der er især mange, der forsøger at snyde sig ind i Københavns Lufthavn ved at bruge en andens pas, hvor de blot ligner personen på billedet.

35.000 danske pas er forsvundet
35.000 danske pas er forsvundet

Sager hvor folk er blevet taget i at bruge andre menneskers pas – det politiet kalder personelfalsk - er næsten firedoblet på tre år fra 59 sager i 2010 til 217 i 2013, viser metroxpress' aktindsigt i politiets årsopgørelse fra 2013, som er udarbejdet af Dokumentafsnittet i Københavns Lufthavn.

- Personelfalsk er steget voldsomt hen over de sidste par år, og det kan hænge sammen med, at det er nemmere at ”finde” et ægte pas hvor man ligner den, der ejer det ægte pas, siger René Therming, der er leder af politiets Dokumentafsnit i lufthavnen.

Passager med stjålet pas på forsvundet fly identificeret
Passager med stjålet pas på forsvundet fly identificeret

- Vi ser en udvikling, hvor det bevæger sig fra, at folk bruger falske dokumenter til, at de bruger ægte dokumenter med en anden identitet, siger han.

Den store stigning i personelfalsk i Københavns Lufthavnen bekymrer Peter Skaarup, der er retsordfører og næstformand hos Dansk Folkeparti.

Passager med stjålet pas skulle til Danmark
Passager med stjålet pas skulle til Danmark

- Det er er et klar tegn på, at der er brug for mere kontrol i lufthavnene. Man har alt for længe nedprioteret bemandingen - det har vist sig, at langt de fleste kommer ind fra andre Schengenlande, der ikke kan finde ud af at kontrollere. Grænsekontrollen har spillet fallit - og vi skal reagere for at forhindre kriminalitet og mulig terror, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Lars Løkke henvender sig direkte til...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx