Af Berit Hartung - 25/10-17 10:51

Folkeskolelærer i opråb til forældre: I bliver nødt til at komme på banenFolkeskolelærer i opråb til forældre: I bliver nødt til at komme på banen

Forældrene må på banen og sørge for, at deres børn får søvn nok. Det mener en folkeskolelærer fra Herning, som i et debatindlæg slår til lyd for, at også store børn og teenagere skal have regler for, hvornår de skal i seng.

storybild

Alt for mange teenagere får alt for lidt søvn, lyder det fra en folkeskolelærer, som beder forældrene komme ind i kampen.

'Kære forældre, put jeres børn.'

Sådan lyder overskriften og opfordringen fra folkeskolelærer Sarah Tarp Nissen i et debatindlæg i JydskeVestkysten, hvor hun levende beskriver scenariet i sin egen klasse en torsdag morgen:

Eleverne er askegrå i ansigterne. De ser triste og trætte ud.

En af eleverne fortæller stolt kammeraterne, at han kun har fået tre timers søvn, fordi han har spillet med i en stor online-turnering i computerspillet Counter Strike det meste af natten.

Da Sarah Tarp Nissen undersøger sagen nærmere, viser det sig, at kun tre ud af de 21 elever har aftaler med deres forældre om, hvornår de skal i seng.

Den midtjyske skolelærer kan hver dag med egne øjne konstatere, hvilke konsekvenser den manglende søvn har for hendes elever:

De får problemer med at lære noget i skolen. De kan ikke koncentrere sig, og de har svært ved at overskue selv simple opgaver. Derfor kan hun ikke forvente det samme af sine elever, som hvis de mødte veludhvilede op til hendes undervisning, skriver hun.

Derfor kommer hun med en direkte bøn til forældrene om at tage affære.

'Men vi kan have nok så mange samtaler omkring søvn i skolen. Det er i hjemmet, snakken skal praktiseres. Og eleverne har brug for hjælp. For selv som de små voksne mennesker, som mine teenageelever er, har de stadig brug for en håndsrækning og guidelines til nogle fornuftige vaner, også når det kommer til søvn. Forældrene må på banen. For hvis de hjemmefra får udstukket nogle retningslinjer for, hvad der er fornuftigt, så har man på mange måder påvirket børnenes vaner i en positiv retning,' skriver Sarah Tarp Nissen i indlægget.

Sunde søvnvaner er nemlig vejen til en god start på voksenlivet, konkluderer hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skandalen spreder sig som en...
bt.dk
Bling-bling: Wozniacki kan score...
bt.dk
Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Kvinde bestormet med beskeder efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx