11/05-14 15:32; Opdateret: 11/05-14 16:26

Enhedslisten får klaps i ny målingEnhedslisten får klaps i ny måling

Enhedslisten får høvl i ny meningsmåling op til partiets årsmøde. Afstanden mellem blokkene stort set uændret.

storybild

Enhedslisten får høvl i ny meningsmåling op til partiets årsmøde. Afstanden mellem blokkene stort set uændret. (Billede: Polfoto)

Forud for Enhedslistens årsmøde i den kommende uge må partiet sande et større dyk i en meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Enhedslisten vil have nyt svar om overvågning af borgeres elforbrug
Enhedslisten vil have nyt svar om overvågning af borgeres elforbrug

For en måned siden kunne partiet mønstre opbakning fra 11,1 procentpoint af de adspurgte, hvilket der ikke var noget usædvanligt i for partiet yderst på Folketingets venstrefløj. Men nu er partiet dalet til 8,7 procentpoints opbakning, viser målingen fra Voxmeter, der er foretaget i kølvandet på regeringens præsentation af vækstpakke og udspil til en kommende reform af beskæftigelsesområdet.

Tømrer kræves i fleksjob 40 minutter - om ugen
Tømrer kræves i fleksjob 40 minutter - om ugen

Enhedslistens stemmetab passerer ikke hen over midten i dansk politik, men opsuges i stedet af Socialdemokraterne og SF, der begge kan mønstre en fremgang i den forgangne måned.

Socialdemokraterne går i målingen 2,6 procentpoint frem, mens Socialistisk Folkeparti går 1,1 procentpoint i opadgående retning. På grund af en mindre Radikal tilbagegang er stillingskrigen mellem rød og blå blok stort set uforandret, hvilket samtidig er ensbetydende med en markant føring til oppositionen på 97 mandater mod rød bloks 78 mandater.

Regeringen er i mindretal om børnecheck
Regeringen er i mindretal om børnecheck

Partierne i blå blok - Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative - ligger stort set uforandret i forhold til målingen fra sidste måned. Venstre er fortsat Folketingets klart største parti med 27,5 procent af stemmerne, og sammen med Dansk Folkepartis 17,9 procent, mønstrer de to partier alene 80 mandater. Den maksimale usikkerhed i målingen er 2,7 procent.

EL: Vækstplan må ikke gå ud over grønne ambitioner
EL: Vækstplan må ikke gå ud over grønne ambitioner

Usikkerheden varierer i takt med partiernes størrelse således, at der er den største statistiske usikkerhed for de største partier.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Selvom det lugter af trofæer i...
bt.dk
23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Lille studie: Kvinder kan få orgasmen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx