03/05-14 21:39

Lars Løkke fjerner blikket fra topskattelettelserLars Løkke fjerner blikket fra topskattelettelser

Topskatten er ikke længere nogen udfordring, lyder udmeldingen fra Lars Løkke Rasmussen (V).

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Venstre har i årtier været modstander af den høje marginalskat, men beskatningen af landets rigeste interesserer ikke længere partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, i samme grad.

Han vil hellere fokusere på skatten for de laveste på lønstigen, skriver Berlingske søndag.

SKAT spærrer frække nummerplader for danskerne
SKAT spærrer frække nummerplader for danskerne

- Problemerne er dernede, hvor den økonomiske gevinst ved at tage et forefaldende arbejde er alt for lille, fordi balancen mellem de folk, der er på arbejdsmarkedet, og de folk, som står udenfor, simpelthen er tippet, siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske Tidende søndag.

Topskatten ligger i dag på 56,2 procent på den sidst tjente krone. Det er en hel del lavere, end da marginalskatten toppede med 73,2 procent i 1985.

Men selvom topskatten er faldet, anser den konservative formand, Lars Barfoed, stadig topskattelettelser for en mærkesag. Han kalder Lars Løkke Rasmussens udmelding "dybt bekymrende" for en eventuel kommende borgerlig regering.

125.000 kan have betalt for meget i skat
125.000 kan have betalt for meget i skat

- Meningen med en borgerlig regering er vel at føre borgerlig politik, men det bliver da stærkt begrænset, hvis en borgerlig politiker hellere vil føre socialdemokratisk politik, siger Lars Barfoed til Berlingske.

Den konservative formand har i samme søndagsudgave af Berlingske et debatindlæg med overskriften "Vi skal have skattelettelser - også i toppen".

Metroxpress udfordrer tabu: Hvad får danskerne i løn?
Metroxpress udfordrer tabu: Hvad får danskerne i løn?

Skuffelsen over Lars Løkke Rasmussens kursændring er også til at føle hos Liberal Alliance, hvor Anders Samuelsen tvivler på, om der er noget liberalt tilbage i Venstre.

Mens der er kritik fra de andre borgerlige partier, glæder Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen-Dahl, sig over de nye toner fra Venstre.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx