25/01-14 13:30

DF ser positivt på danske Dong-købereDF ser positivt på danske Dong-købere

Buddet fra fire danske pensionsselskaber, der vil skyde kapital ind i Dong, kommer meget sent, siger DF.

storybild

Buddet fra fire danske pensionsselskaber, der vil skyde kapital ind i Dong, kommer meget sent, siger DF. (Billede: Polfoto)

Dansk Folkeparti øjner en mulighed for at lade energiselskabet Dong, der står over for en nødvendig kapitaludvidelse, blive på danske hænder.

Det sker, fordi fire arbejdsmarkedspensionsselskaber har meldt sig på banen. Buddet kommer fra Lærernes Pension, PKA, PBU og Pensam.

V-borgmester kritiserer DONG-aftale
V-borgmester kritiserer DONG-aftale

- Hvis der er mulighed for at skaffe kapital fra dansk side, der kan komme ind og styrke Dong, så vil vi fra Dansk Folkeparti se positivt på det, siger finansordfører hos Dansk Folkeparti, René Christensen, til Ritzau.

Finansminister Bjarne Corydon (S) samler finansudvalget til møde torsdag, hvor den amerikanske storbank Goldman Sachs bud på otte milliarder kroner er på dagsordenen.

Danske pensionskroner kan redde Dong
Danske pensionskroner kan redde Dong

Regeringen ventes fortsat at få godkendt et salg til Goldman Sachs med opbakning fra Venstre og De Konservative.

Et af kritikpunkterne er, at Goldman Sachs har placeret investeringen i skattely, så staten går glip af skatteindtægter i forbindelse med udbetaling af udbytte og overskud.

Dong-chefer kan score milliard kroner på børsnotering
Dong-chefer kan score milliard kroner på børsnotering

Pensionskasserne opfordrer i deres bud Folketinget til at kigge på en dansk løsning. René Christensen frygter, at buddet fra pensionsselskaberne kommer for sent.

Dong: Goldman Sachs gav det bedste tilbud
Dong: Goldman Sachs gav det bedste tilbud

- Der er ingen tvivl om, at det her er i 11. time, og det er ærgerligt, at de ikke har budt sig til noget før.

- Nu byder de sig til, og så mener jeg bestemt, at man skal overveje det. Men det her er jo noget, der skal ligge på finansministerens bord meget, meget hurtigt, siger René Christensen.

Med nyheden om de danske pensionsselskabers bud reagerede formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, lørdag ved at kalde statsminister Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon for "dumstædige", hvis de ikke ser nærmere på det nye bud.

- Hvis de ikke forstår nødvendigheden af dette, må det nu være tiden for at vise, at SF kan gøre en forskel ved at være i regering, skrev han på sin Facebook-side.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Foråret begynder ved jævndøgn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx