26/09-14 15:03

Løkke klar til at sende kampfly: IS har voldtaget islamLøkke klar til at sende kampfly: IS har voldtaget islam

Venstre bakker fuldstændig op om regeringens forslag om at sende F16-fly mod Islamisk Stat, siger Lars Løkke.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den voldelige islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS) er en "terrororganisation, der har voldtaget islam". Derfor bakker Venstre helt op, når regeringen sender syv danske F-16-fly og danske militære rådgivere til Irak.

Det fastslår Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) orienterede ham fredag om aktionen, hvor USA har bedt Danmark bidrage til den internationale koalition mod Islamisk Stat sammen med Holland, Belgien, Frankrig og Storbritannien fra Europa.

Danmark sender syv kampfly mod IS
Danmark sender syv kampfly mod IS

Thorning vil lade forsvaret betale for indsats mod IS
Thorning vil lade forsvaret betale for indsats mod IS

- Vi står over for noget, vi ikke har set før: En terrororganisation, der har voldtaget islam. Som bruger middelalderlige rædselsvåben til at holde et område større end Danmark under kontrol: Halshugninger, tortur, overgreb på børn og civilbefolkningen, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Som samtidig udgør en reel sikkerhedstrussel mod hele den frie verden. Det kan man ikke sidde overhørig, mener han.

Lars Løkke støtter USA's "fornuftige arbejdsdeling", hvor amerikanerne og arabiske allierede bomber i Syrien, mens USA med sine vestlige partnere bomber i Irak. Han påpeger, at danske F-16-fly i 2011 udmærkede sig med bombardementer i Libyen mod diktatoren Gaddafis styrker.

- Vi har i dén grad nogle spidskompetencer. Vi har nogle ualmindeligt dygtige piloter, som i Libyen gav et bidrag til aktiviteten, som var langt ud over vores forholdsmæssige størrelse. Vi er dygtige hér. Derfor er det naturligt, at det er hér, vi yder et bidrag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger alvoren i at sende danske mænd og kvinder i kamp mod "monsteret" IS, som har truet med terror mod Danmark.

- Det har allerede rettet sine øjne mod Danmark. Jeg har noteret mig, at Danmark er nævnt i nogle af disse propagandafilm, som flyder ude på nettet. Men det kan man ikke dukke nakken for. Vi kan ikke tillade os at trække en fribillet hér, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx