Af - 26/01-16 16:35

TV: Dansk fisker i chok: Se hvad der gemmer sig i denne torskTV: Dansk fisker i chok: Se hvad der gemmer sig i denne torsk

Max Christensen fisker dagligt i Øresund, men forleden så han noget, han aldrig har set før.

Vi er godt klar over, at når vi smider skrald, skader vi naturen. Men sjældent har vi i Danmark set så tydeligt eksempel på det, som i denne video fra fiskerforum.dk.

Forleden delte de en video taget på kutteren Jamik, hvor Max Christensen arbejder til dagligt. Her fisker han trosk nord for den svenske ø Hven i Øresund. De havde fanget flere torsk, som ikke lignede dem, de plejer at hive op i båden. Og den ene gemte på en Budweiser-dåse.

- Allerede før vi slagter den, er det tydeligt, at det er en dåse. Det ser helt vildt mærkeligt ud. Den fylder hele torsken. Vi tænkte vi blev nødt til at filme det og smide det på Facebook. Det er noget vi aldrig har set før, og jeg har fisket i Øresund de seneste 12 år, forklarer Max Christensen til metroxpress.

TV: Fiskede fra mole og fik den vildeste fangst
TV: Fiskede fra mole og fik den vildeste fangst

Han har efterfølgende været i kontakt med en havbiolog, fordi han selv havde så mange spørgsmål til den mærkværdige episode. Biologen forklarede, at fisken med alt sandsynlighed var sultet ihjel, fordi den simpelthen ikke kunne få mere ned i maven.

- Det svarer jo til, hvis du sluger en 10-liters spand, siger fiskeren, som selv forklarer at man kan fange torsk på mange forskellige måder, og at den torsk nok havde bidt på dåsen, fordi den har glimtet i vandet.

- De er ikke synderligt kræsne.

Plastik vil i 2050 fylde mere end fisk i verdenshavene
Plastik vil i 2050 fylde mere end fisk i verdenshavene

Skrald i vandet
Når Max Christensen og kutteren er ude, hiver de en del skrald op, men at det se seneste år trods alt er blevet bedre. Da han fiskede ål ud fra Københavns Havn var de tidligere vant til at hive massevis af ølkrus op, men det ændrede sig langsomt til det bedre.

- Jeg tror måske, folk er begyndt at tænke mere over det. Men sådan noget her får også folk til at spærre øjnene op. Det ser jo helt grotesk ud. Så skrald ser ikke bare grimt ud, når det ligger i vandet, det slår rent faktisk fisk ihjel, siger Max Christensen, som mener, at der er forskel på at slå fisk ihjel for føde og slå fisk ihjel med skrald.

Klippet over artiklen er klippet sammen over to dage. Den anden dag fangede fiskerne en fisk med en plastikkop i maven.


LÆS OGSÅ: Plastik vil i 2050 fylde mere end fisk i verdenshavene

LÆS OGSÅ: To ton døde fisk fundet i OL-område i Rio

LÆS OGSÅ: Mand bidt af haj: Sådan overlevede han angrebet

LÆS OGSÅ: TV: Vild video: Se fisk sluge en anden fisk og blive dobbelt så stor

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx