14/03-16 00:56

DF vil straffe ansvarlige for svigtende psykiater-tilsynDF vil straffe ansvarlige for svigtende psykiater-tilsyn

Sagen om en overlæge, der har overmedicineret, selv om han er under tilsyn, får DF til at kræve nye regler.

storybild

Tidligere klinikchef på Glostrup Hospital Lars Søndergård (t.v.) her med sin daværende centerchef Henrik Lublin. (Billede: Polfoto/Finn Frandsen)

Hvis der bliver ført tilsyn med en læge, der alligevel svigter i sit arbejde, er det ikke kun lægen, der skal straffes. Ifølge Dansk Folkeparti skal man også slå ned på den tilsynsførende.

Det mener partiet oven på sagen om Lars Søndergård, psykiateren der for anden gang er blevet fyret for at overmedicinere sine patienter. Det fremgår af Politiken mandag.

- Det er jo ikke nok, hvis man har ansat ham med skærpet tilsyn, og han alligevel fortsætter med at omgå loven, siger formand for Sundheds- og Ældreudvalget Liselott Blixt (DF) til Politiken.

I den konkrete sag var overlæge Lars Søndergårds chef på en psykiatrisk afdeling i Slagelse netop pålagt at føre særligt tilsyn med hans arbejde, men alligevel måtte overlægen fyres efter endnu et tilfælde af overmedicinering.

Liselott Blixt kræver derfor sanktionsmuligheder mod dem, der fører tilsyn.

- Den bliver vi nødt til at tage op, for ellers kan det være lige meget, hvor meget tilsyn og overvågning vi har, hvis vi ikke følger op på det, siger hun.

Lars Søndergård blev for tre år siden afskediget fra Psykiatrisk Center Glostrup og midlertidigt frataget retten til at virke som psykiater på grund af omfattende overmedicinering af patienterne.

Han var i 2014 eneste ansøger til en overlægestilling i Slagelse, og det blev aftalt med Sundhedsstyrelsen, at han skulle være under overvågning af den ledende overlæge for psykiatrien i Vestsjælland.

Han er nu igen frataget retten til at arbejde som psykiater, og direktionen i Psykiatrien Region Sjælland besluttede i onsdags at afskedige ham med øjeblikkeligt varsel.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx