Af - 05/07-16 13:19

Anja og børnene fik ingen feriehjælp: Nu tilbyder danskerne deres hjælpAnja og børnene fik ingen feriehjælp: Nu tilbyder danskerne deres hjælp

- Det er så flot, jeg får kuldegysninger hver gang, der tikker et tilbud ind, siger Anja.

storybild

Flere danskere har tilbudt deres hjælp, så Anja og hendes tre børn kan få en god somemrferie i år.

Metroxpress skrev mandag om Anja Valentin Petersen og hendes tre børn på fem, otte og 10 år, der på grund af en stram økonomi ikke har råd til at komme på sommerferie i år.

Men nu ser det ud til, at familien alligevel får en sommerferie, børnene kan fortælle klassekammeraterne om. Flere danskere har nemlig meldt deres hjælp.

I dag strømmer tusindvis af danskere til lufthavnen
I dag strømmer tusindvis af danskere til lufthavnen

Jeg bliver virkelig rørt over, at der stadig er så mange mennesker med hjertet på det rette sted! Dejligt, at man stadig i dagens Danmark kan hjælpe hinanden på trods af, man intet kendskab har til hinanden.

Siger den 30-årige Anja fra Sorø. Hun fortæller, at flere danskere har skrevet til hende Facebook efter at have læst om hendes situation i metroxpress.

- Der er blandt andre en, der har sendt 100 kroner til is til ungerne. Og jeg har fået tilbudt, at vi kan komme hjem og sove i nogens have, og så har jeg lige været ude for at hente et gavekort på 500 kroner til oplevelser. Det er helt vildt, lyder det fra Anja, der nu er i gang med at finde ud af, hvornår hun og børnene kan komme afsted.

Hver sjette rejser uden rejseforsikring
Hver sjette rejser uden rejseforsikring

En af dem, der har tilbudt familien sin hjælp, er Svend Erik Andersen på 64 år. Han vil gerne låne sit sommerhus på Bogø ud til familien.

- De skal hverken tage bus eller noget, jeg kører dem til og fra stedet, fortæller Svend Erik Andersen, der normalt bor i huset på Bogø, men har en kæreste i København, som han kan bo hos.

Han synes, det er synd, at familien ikke kan holde ferie og vil gerne hjælpe til, at de kan få en god sommer.

- Det er ikke første gang vi låner sommerhuset til en familie, der er i økonomiske vanskeligheder. Første gang vi gjorde det, havde vi så gode erfaringer med det, og familierne var glade. Det er gået godt hver eneste gang, så det vil vi gerne gøre igen, så børnene kan komme ud at opleve et eller andet, siger Svend Erik Andersen.

Flygtninge protesterer: Vi vil have sommerferie
Flygtninge protesterer: Vi vil have sommerferie

En anden hjælpsom kvinde fra Roskilde tilbyder at købe familien et årskort til Zoologisk Have.

- Børnene er glade og ligeså overvældet som mig. Bare det, at der sker et eller andet, så de kan mærke, at det er sommerferie, det betyder rigtig meget, siger Anja, der nu har en masse tilbud, som hun og børnene kan benytte sig af hen over sommeren.

I år forventes op imod halvdelen af danskere med lav indkomst, som Anja Valentin Petersen, at få afslag på deres ansøgning om feriehjælp på grund af en reduceret støtte til Dansk Folkehjælp.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx