Af Ritzau - 28/01-17 14:05; Opdateret: 28/01-17 14:34

DF vil gøre livet surt for bander med markant højere straffeDF vil gøre livet surt for bander med markant højere straffe

Dansk Folkeparti bakker op om alle initiativer, der gør det sværere for rockere og bander, siger retsordfører.

storybild

Dansk Folkeparti vil hæve straffene til rockere og bandemedlemmer markant, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen. (Billede: Scanpix/© Uffe Weng)

"Bander bag tremmer" er titlen på regeringens udspil til en ny bandepakke.

Og står det til Dansk Folkeparti, bliver det også konsekvensen af de kommende forhandlinger. Det fortæller retsordfører Peter Kofod Poulsen.

Regeringen fremlagde lørdag 28 forslag til at bekæmpe rocker- og bandekriminalitet i Danmark, og her finder retsordføreren flere gode ideer.

- Ethvert initiativ, der vil gøre det sværere for rockere og bander, bakker vi op om, siger Peter Kofod Poulsen.

- Men vi skal finde ud af, hvad det helt præcis kommer til at betyde. Og vi skal finde ud af, hvor meget man helt præcis foreslår at hæve de forskellige straffe.

- Vi vil gå ind med flere forslag til markant højere straffe for den type kriminalitet, som vi ved, at rockerne begår, siger retsordføreren.

Nogle af forslagene vil være i forlængelse af regeringens udspil, fortæller ordføreren.

Peter Kofod Poulsen er især glad for forslaget om at udvide zoneforbuddet, så politiet også skal kunne forbyde de såkaldte "hashvagter" og "løbere" i bestemte områder.

Også initiativet, om at kommunerne skal kunne forbyde rockerborge, får roser med på vejen af DF'eren. Men han er ikke enig i udførelsen.

- Vi så gerne, at det var politiet, der administrativt lukkede rockerborgene og bandernes klublokaler, så man ikke behøvede at inddrage kommunerne, siger han.

Han tror på, at partierne kan få enderne til at mødes i de kommende forhandlinger.

- Vi skal nå til enighed om en pakke. Det er så vigtigt, at vi får sat hårdere ind over for rockere og bandemedlemmer, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Alle måbede over popstjernen på tv:...
bt.dk
Præsten Marie angreb mænd i 40-års...
bt.dk
Åh nej: Sibirisk kulde på vej - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx