Af Fie West Madsen - 14/08-17 14:39; Opdateret: 14/08-17 14:52

Politiet ikke i tvivl: U-båden blev sænket med viljePolitiet ikke i tvivl: U-båden blev sænket med vilje

Politiets undersøgelser viser, at det var en bevidst handling, der gjorde, at Peter Madsens ubåd Nautilus sank.

storybild

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

'Undersøgelserne bekræfter, at ubådens forlis angiveligt er sket som en bevidst handling,' lyder det.

Politiet oplyser, at de tekniske undersøgelser af ubåden forventes endeligt afsluttet mandag, og at man har sendt en del elektronik fra ubåden til nærmere undersøgelser for at fastslå bådens sejlrute.

Den danske forsker Peter Madsen, der også er kendt under navnet 'Raket-Madsen', blev fredag anholdt og sigtet for drabet på den 30-årige svenske journalist Kim Wall, der havde været ude at sejle med Peter Madsen og sidst er set torsdag aften om bord på hans båd. Efter et grundlovsforhør lørdag blev Peter Madsen desuden varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab.

Den kvindelige journalist er stadig ikke fundet, og politiet oplyser i en pressemeddelelse, at man mandag fortsætter eftersøgningen - blandt andet ved en operation fra luften, hvor man anvender fly fra hjemmeværnet.

Politiet oplyser også, at man de indledt et samarbejde med svensk politi, og i øvrigt er meget interesseret i at tale med vidner, da Peter Madsen ved flere lejligheder tilsyneladende har sejlet med passagerer.

'Efterforskningen har også vist, at den varetægtsfængslede Peter Madsen ved flere lejligheder har sejlet interesserede enkeltpersoner på tur med ubåden. Politiet vil i den anledning gerne tale med alle personer, der har været på tur med Peter Madsen i ubåden, for derigennem at kunne fastslå, hvortil disse ture normalt gik og hvorledes de blev gennemført,' skriver politiet i pressemeddelelsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx