Af Ritzau - 21/04-17 21:29

LA går solo og stiller krav til lempet offentlighedslovLA går solo og stiller krav til lempet offentlighedslov

Liberal Alliance præsenterer nu forslag om lempelser til offentlighedsloven uden om regeringen.

storybild

Liberal Alliances politiske ordfører, Christina Egelund, har præsenteret konkrete forslag til lempelser af offentlighedsloven (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Lafur Steinar Gestsson)

Selv om regeringen endnu ikke er klar med sin evaluering af den omdiskuterede offentlighedslov, så stiller Liberal Alliance nu konkrete krav om lempelser.

Partiet vil have mere åbenhed i ministerierne, skriver Jyllands-Posten lørdag.

- Da et flertal indskrænkede åbenheden i 2013, var vi imod, og det er vi stadig, siger politisk ordfører Christina Egelund (LA).

Partiet lægger dermed luft til især Venstre, der oprindeligt var varm tilhænger af stramningerne i loven.

LA præsenterer en model, der begrænser muligheden for at afvise aktindsigt med henvisning til, at dokumenter og oplysninger indgår i betjeningen af en minister.

Partiet mener, at der altid skal gives indsigt i dokumenter, når der er truffet en afgørelse i en politisk sag.

- Det skal være defineret, at fortroligheden kun gælder, imens en sag er i proces, og der skal dokumenteres konkret viden om, at ministeren har behov for betjening, lyder det fra Christina Egelund.

På trods af at Liberal Alliance er blevet en del af regeringen, kritiserer hun regeringens lukkethed om egne beslutninger. Hun nævner Justits- og Statsministeriets mørklægning af oplysninger om placeringen af en ny politiskole.

Tidligere har Liberal Alliance ellers været påpasselige med at kommentere sager i den regering, som partiet selv blev en del af i november sidste år.

I regeringsgrundlaget står, at regeringen deler ambitionen om at lempe paragraffen om ministerbetjening. Men justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har endnu ikke fremlagt sin model og afviser at kommentere det liberale soloforslag.

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, er fortørnet over Liberal Alliances forslag, fordi evalueringen af loven stadig er i gang:

- Det er da en besynderlig samarbejdsform at komme med forslag ud af det blå, siger hun til Jyllands-Posten.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Tjek op på dit boliglån og spar...
bt.dk
Michael Laudrup så Wozniacki spille:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx