Af Fie West Madsen - 18/11-17 16:34

Mia hørte 'Mads og Monopolet' og tog en vild beslutning: - Det ramte mig virkeligMia hørte 'Mads og Monopolet' og tog en vild beslutning: - Det ramte mig virkelig

En 25-årig dansk kvinde tog en drastisk beslutning, efter et dilemma i radioprogrammet 'Mads og monopolet' rørte hende.

storybild

Mads Steffensen er vært på det populære radioprogram 'Mads og Monopolet'. (Billede: Axel Schütt)

25-årige Mia Tvenge sad en dag i januar og lyttede til det populære DR-program 'Mads og Monopolet', da et særligt dilemma berørte hende så meget, at hun besluttede selv at hjælpe en fremmed kvinde.

Det fortæller hun til Alt.dk.

Kvinden, Mia besluttede sig for at hjælpe, var 44-årige Henriette, som brændende ønskede sig at få et barn, men som var ved at nå grænsen for, hvornår man må modtage donoræg. Hun havde kontaktet 'Mads og Monopolet', fordi hun var i tvivl om, hvorvidt det var okay at spørge venner eller måske endda helt fremmede mennesker om en så stor ting som at donere et æg.

Efter at have hørt Henriettes dilemma den januardag besluttede Mia sig for at handle. Da hun kom hjem fra arbejde samme dag, vendte hun situationen med sin kæreste, og efterfølgende kontaktede hun 'Mads og Monopolet' og bad om at komme i kontakt med Henriette.

»Det ramte mig virkelig at høre om denne her kvinde, og hvor ulykkelig hun var over, at hun ikke kunne få børn. Min egen bror var selv i gang med prøve at få børn, og jeg var omgivet af folk, der var i gang med babyprojektet og oplevede, hvor glade det gjorde dem. Jeg tænkte, hvor forfærdelig det må være at stå og mangle en ægdonor. Og på hvor fantastisk det egentlig kunne være at hjælpe den kvinde,« fortæller Mia Tvenge til Alt.dk.

Henriette valgte at tage mod Mias hjælp, og efterfølgende fulgte mange overvejelser og snakke mellem de to. Mia var både i kontakt med den klinik, Henriette modtog behandling på, ligesom hun kontaktede Rigshospitalets Ægdonationsafdeling.

Den 25-årige kvinde skulle også forholde sig til at sætte et barn i verden, hun ikke selv skulle opfostre. Hun gjorde det klart, at processen for hende handlede om at hjælpe en anden kvinde, og derfor ønskede hun ikke at vide noget om barnet. Derudover aftalte de to kvinder, at barnet først måtte opsøge Mia, når han eller hun var fyldt 18 år, men at Henriette selvfølgelig skulle være åben omkring det faktum, at barnet havde en donor-mor.

Da Mia en dag i maj skulle møde op på klinikken for at få taget æg ud, gik alt som planlagt. Men desværre lykkedes det ikke æggene at overleve længe nok til, at Henriette kunne få glæde af et af dem.

Mia Tvenge fortæller, at selv om det var hårdt at fortælle Henriette den triste nyhed, så fortryder hun ikke sin beslutning, og hun håber, at flere unge kvinder vil hjælpe andre kvinder med at få børn ved at donere æg.

Efter sin egen gode oplevelse på klinikken tilbage i maj delte Mia et Instagram-billede, hvor hun opfordrer kvinder til netop det.

'Jeg kan kun opfordre unge kvinder til at hjælpe som ægdonor! Det er 2 ugers hormon behandling og et lille indgreb, en lav pris at betale for at hjælpe et andet menneske men ikke mindst, hjælpe til for at emnet ikke bliver et tabu, for de mange kvinder og par, der har brug for hjælp til at få børn,' skrev hun dengang i sit opslag.

Mia Tvenge fortæller til Alt.dk, at hun sagtens kunne finde på at donere æg igen, men sandsynligvis som anonym donor.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formodet seriemorder anholdt: USA i...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx