Få mørke modeller på forsiden af modeblade: - Vi kan blive meget bedreFå mørke modeller på forsiden af modeblade: - Vi kan blive meget bedre

Der er langt imellem mørklødede modeller på forsiderne af de danske modeblade. Kun fire gange på tre år har forsiden på fire modeblade været 'sorte'. 'Vi kan blive meget bedre', lyder svaret.

storybild

(Billede: ELLE)

Da Alt For Damerne i foråret 2015 havde en mørk model på forsiden, var det første gang, det skete i 25 år.

Handlingen rejste voldsom debat, og flere kritiserede modebranchen for at være for hvid i stedet for at afspejle samfundet, som det rent hudfarvemæssigt ser ud.

Topmodel-vært: Det skal du huske om tynde modeller
Topmodel-vært: Det skal du huske om tynde modeller

I dag, seks måneder senere, er Faune Neauriana Martin - modellen, der dengang prydede forsiden - fortsat Alt For Damernes eneste mørke forsidemodel. Og sådan er det stort set hele vejen rundt.

En rundringning metroxpress har foretaget hos Egmont – der udgiver Alt For Damerne og Eurowoman - og Aller - der udgiver ELLE og Femina - viser, at der inden for de seneste tre år kun har været fire 'mørke' forsider ud af mere end 370 mulige.

Over for metroxpress siger chefredaktør på Alt For Damerne og magasinchef hos Egmont Publishing, Tina Nikolaisen, at man er stolt over endelig at have haft en mørk pige på forsiden, og at man nu er kommet i gang.

- Men, det er klart, at vi kan blive meget bedre til at afspejle, hvordan det danske samfund ser ud i dag, siger hun og kigger i glaskuglen:

- Vi kommer helt bestemt til at se flere mørke modeller på forsiden i fremtiden.

Frankrig vil straffe modebranche for undervægtige piger
Frankrig vil straffe modebranche for undervægtige piger

Hos Eurowoman, som to gange det seneste år har haft en mørk model på forsiden – muisikeren Kwamie Liv og fodboldspilleren Mathias Zanka – er chefredaktør, Anne Lose, enig i, at mørke modeller fremover bliver en mere integreret del af det danske modebillede:

- Vi kan bestemt godt forestille os, at der kommer flere mørke modeller i vores magasin, siger hun og understreger, at de overordnede kriterier for at ramme forsiden er, at modellen er ”imødekommende, lækker og med et look, der passer ind i sæsonens tendenser”.

Den sidste mørke model, der ramte forsiden på ELLE, var tilbage i februar 2013. Til metroxpress oplyser chefredaktør for ELLE Danmark, Cecilie Ingdal Christiansen:

- Vi ville gerne have haft flere mørke modeller igennem, men det er svært at få fat i mørke danske modeller, som matcher ELLE's univers.

Agnes: Mit modelbureau siger, jeg er for tyk!
Agnes: Mit modelbureau siger, jeg er for tyk!

Eksmodel: Bureauerne har et stort ansvar
Eksmodel: Bureauerne har et stort ansvar

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx