Af - 08/07-15 13:08; Opdateret: 08/07-15 13:47

Blokade mod Ryanair i hele landetBlokade mod Ryanair i hele landet

Fagbevægelsen kører nu det tunge skyts i stilling mod Ryanair og varsler blokade mod flyselskabet i hele landet, skriver Avisen.dk

storybild

(Billede: Polfoto/Claude Paris)

Det vil sige, at Ryanairs flyvninger til og fra Billund, København og Tirstrup ved Aarhus kan blive lammet. Det erfarer Avisen.dk.

Ryanair-møde slut: Nu spøger jysk lufthavns-lukning
Ryanair-møde slut: Nu spøger jysk lufthavns-lukning

Serviceforbundet har tidligere varslet blokade i Københavns Lufthavn fra og med lørdag 18. juli. I Billund og Tirstrup ved Aarhus kan blokaden angiveligt begynde 23. juli.

Hvis blokaden træder i kraft, vil medlemmer af LO-forbund i lufthavnene ikke løfte en finger for Ryanair. Det betyder blandt andet, at Ryanair ikke vil kunne få benzin på sine fly; bagage vil ikke blive tjekket ind; flyene bliver ikke gjort rent; og Ryanairs personale vil formodentlig ikke kunne komme gennem sikkerheds-kontrollen.

Serviceforbundet mødes med Ryanair onsdag
Serviceforbundet mødes med Ryanair onsdag

Alt i alt vil blokader gøre det noget nær umuligt for Ryanair at flyve ud og ind af lufthavnene.

Beslutningen om blokade i hele landet kommer i kølvandet på et møde i dag mellem Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, og formanden for Serviceforbundet, John Dybart.

- Mødet tog kun otte minutter og er det korteste, jeg nogensinde har haft med en arbejdsgiver. Jeg blev ikke en gang færdig med at dele vores forslag til overenskomst ud, før Eddie Wilson havde meddelt, at de under ingen omstændigheder vil indgå en overenskomst med os, fortæller John Dybart til Avisen.dk.

Biludlejningsfirma stopper Ryanair-samarbejde
Biludlejningsfirma stopper Ryanair-samarbejde

På ham virker det som, at Ryanair reelt ønsker at drive virksomhed i Danmark.

- Ryanair virker arrogant og som om, at de trods dommen imod dem i Arbejdsretten ikke overhovedet vil acceptere den danske model, siger John Dybart, der mener, at fagbevægelsens krav er helt fair.

Efter mødet blev personaledirektør Eddie Wilson spurgt om, hvad man vil gøre, hvis der der kommer sympati-aktioner i København eller andre steder i landet.

- Så vil vi overveje at nedlægge vores base i Billund, sagde Eddie Wilson.

Topchefen for Ryanair, Michael O'Leary, har tidligere sagt, at en blokade i hele landet mod selskabets flyvninger vil føre til, at Ryanair nedlægger sin base i Billund - København har man allerede besluttet at nedlægge.

Når man nedlægger en base betyder det, at selskabets kabinepersonale og piloter ikke længere skal bo i nærheden af lufthavnen og flyve ud derfra. Det kan komme til at koste arbejdspladser i Billund Lufthavn, hvis Ryanair samtidig skærer ned på antallet af afgange.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx