20/03-16 15:35

Lokalformand ærgrer sig over Sareens partihopLokalformand ærgrer sig over Sareens partihop

De Radikale er i færd med at forny sig, påpeger R-formanden i hovedstaden. Han havde håbet på tålmodighed.

storybild

Manu Sareens partiskifte til Alternativet ærgrer De Radikale i hovedstaden. Han har været en profil hos os, lyder det. (Billede: Polfoto/¯rnes S¯ndergaard Line)

Formanden for De Radikale i hovedstaden, Bo Nissen Knudsen, ærgrer sig over, at partiet i weekenden har mistet to folketingskandidater til Alternativet.

Lørdag sagde folketingskandidat Pernille Boye Koch farvel til partiet og meldte sig under fanerne hos Alternativet.

Og søndag er også tidligere social- og integrationsminister Manu Sareen hoppet over.

- De angiver, at det ikke så meget er politisk uenighed, der har fået dem til at melde sig ud, men det at Alternativet har nogle andre politiske metoder.

- Men vi er netop i gang med at forny partiet, og derfor kan det godt ærgre mig, at de ikke har tålmodighed til at vente og se, hvor langt vi når med det, siger Bo Nissen Knudsen.

- Alternativet vil jo det samme som os på rigtig mange politiske områder, så primært er det jo metoden.

Manu Sareen kom i Folketinget ved valget i 2011 og var minister i fire år. Han var først kirkeminister, men blev siden forfremmet til minister for børn, integration og sociale forhold.

Han kom ikke i Folketinget ved valget i juni sidste år, og efterfølgende erklærede han, at han var færdig med politik. Han var dog tilsyneladende ikke mere færdig, end at han i februar sagde ja til at stille op igen med opbakning fra De Radikale på Nørrebro.

Formelt set skulle han være valgt til folketingskandidat i april på linje med de andre opstillede i hovedstadsområdet, forklarer Bo Nissen Knudsen.

- Manu har været en politisk profil hos os, og det er ærgerligt, at han ikke synes, han kan opnår det, han vil hos os, men hellere vil forsøge sig med Alternativets politiske metoder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx