14/08-14 12:35

Alle syge pølser er nu væk fra butikkerneAlle syge pølser er nu væk fra butikkerne

Alle fødevarer med listeria fra Jørn A. Rullepølser er nu væk fra handlen, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Alle rullepølser og andre varer med listeria fra virksomheden Jørn A. Rullepølser er nu hevet op af supermarkedernes kølediske. Det oplyser Fødevarestyrelsens beredskabschef Kim Sigsgaard.

- Vi må sige, at udbruddet er stoppet, fordi vi regner med at have inddæmmet kilden og fået den væk fra markedet, så der er ikke flere, der kan blive syge, siger Kim Sigsgaard.

Dansk rullepølse-skandale misbrugt til russisk propaganda
Dansk rullepølse-skandale misbrugt til russisk propaganda

Fødevarestyrelsen er dog ikke færdig med at tilbagekalde pålæg og andre kødprodukter i forlængelse af listeria-udbruddet, som menes at have kostet 12 mennesker livet.

Kødpålæg kan have smittet mindst otte personer mere
Kødpålæg kan have smittet mindst otte personer mere

- Vi er ved at undersøge, om der er afledte varer fra virksomheder, der har forarbejdet Jørn A.-produkter sammen med andre varer. De skal så kaldes tilbage, fordi der er risiko for, at der kan være en krydsforurening, siger Kim Sigsgaard.

Det kan for eksempel være en virksomhed, som har skiveskåret rullepølse med listeria og herefter brugt pålægsmaskinen til at skære andre produkter.

Liste: De værste danske fødevareskandaler
Liste: De værste danske fødevareskandaler

- Der kan komme flere afledte produkter på listen. Vores hjemmeside vil blive opdateret hele tiden, så forbrugerne har mulighed for at se, om de har købt nogle af varerne, siger beredskabschefen.

Samtidig arbejder Fødevarestyrelsen på en redegørelse til fødevareminister Dan Jørgensen (S) om sagens forløb. Styrelsen har fået kritik for, at der gik tre uger fra de første meldinger om listeria hos virksomheden, til Fødevarestyrelsen skred ind.

- Vi står midt i ildebranden, og den skal vi have slukket, og så må vi evaluere bagefter, siger Kim Sigsgaard om kritikken.

Jørn A. Rullepølser i Hedehusene er tirsdag blevet lukket, fordi Fødevarestyrelsen mener, at virksomheden er hovedkilden til listeria-udbruddet.

I alt er 20 svækkede personer blevet smittet af udbruddet, hvoraf 11 er kvinder og ni er mænd i alderen 43-89 år. De er bosat i hele landet, oplyser Statens Serum Institut.

Listeria-udbrud: Her er det farlige pålæg blevet solgt og serveret
Listeria-udbrud: Her er det farlige pålæg blevet solgt og serveret

12 af personerne menes at være døde af den livsfarlige sygdom listeriose, som de har fået af at spise lammerullepølse eller andet pålæg fra Jørn A. Rullepølser.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Rystet Wozniacki: Publikum ønskede...
bt.dk
Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx