Af - 19/06-15 18:03; Opdateret: 19/06-15 21:29

SE LISTEN: Kendte politikere er ikke blevet genvalgtSE LISTEN: Kendte politikere er ikke blevet genvalgt

En række markante folketingspolitikere må ud og finde sig et nyt job.

Bildstrecke im Grossformat »
Mange markante politikere fra begge fløje har mistet deres plads i Folketinget ovenpå gårsdagens valg. Annette Vilhelmsen der er tidligere formand for SF er en af de uheldige. Klik dig videre i galleriet for at se, hvilke andre profiler, der står arbejdsløse nu. Overraskende har Özlem Cekic netop også mistet sin plads i Folketinget. Det sker, da SF mister to mandater i København, hvor hun ellers har været valgt siden 2007. Minister for børn, integration, ligestilling og sociale forhold Manu Sareen må, højst overraskende, forlade Folketinget efter Radikales tilbagegang i gårsdagens valg. Minister for Klima- Energi- og Bygningsministeriet Rasmus Helveg mister også overraskende sin plads. Tidligere formand for Konservative Lars Barfoed står også uden en plads i Folketinget, da Konservative ikke sikrede sig et eneste mandat i Barfoeds valgkreds, Frederiksberg. En af Venstres profiler og en af de største Løkke-støtter. Har været finansordfører i Venstre og var eftersigende i spil til den prestigefyldte finansministerpost. Uddannelsesordfører med mere i Enhedslisten, Rosa Lund, har også været uheldig. En Radikale Venstre profil har også måttet lade sin plads. Det handler om Camilla Hersom, der er gruppeformand og finansordfører. Nu tidligere minister for by, bolig og landdistrikter samt minister for nordisk samarbejde, Carsten Hansen, mister sin plads i Folketinget. Liberal Alliances socialordfører Thyra Frank er også ude. Integration- og retsordfører i SF, Karina Lorentzen, må også vinke farvel til Christiansborg. Et SF-koryfæ, Steen Gade, siger også farvel. Han er ordfører for erhverv-, energi- og klima og mangeårigt SF-medlem.

Puha, valget er overstået. Og med det har en række kendte politikere i løbet af fredagen måtte erkende, at de ikke beholder deres plads i Folketinget, da stemmerne ikke rakte til det i denne omgang.

Niko Grünfeld: Nu må jeg bare vente på det berømte opkald
Niko Grünfeld: Nu må jeg bare vente på det berømte opkald

Vi har samlet et galleri over, hvem der er fortid i Folketinget. Og der er en række meget markante profiler imellem - blandt andet tidligere ministre.

Opdateres løbende.

DF føler sig ikke tvunget til at gå i regering
DF føler sig ikke tvunget til at gå i regering

OVERSIGT: Her er valgets vindere og tabere
OVERSIGT: Her er valgets vindere og tabere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx