Af - 19/02-14 11:49; Opdateret: 19/02-14 12:03

Farlig leg genopstår: Unge filmer sig selv og springer i sidste sekundFarlig leg genopstår: Unge filmer sig selv og springer i sidste sekund

En lokomotivfører blev sygemeldt efter at han var tæt på at køre ung dreng ihjel

storybild

Det var i dette tog, at Karl oplevede de dumdristige unge. Foto fra Facebook

En farlig leg er dukket på igen. Legen hedder 'chicken' og går ud på at stå på jernbaneskinnerne og vente på et buldrende tog indtil sidste øjeblik. Så springer man.

Senest har legen fundet sted på Vestfyn nær Gelsted. Det oplevede lokomotivfører, Karl Frederiksen.

- Jeg kører fra Aarup mod Gelsted - min bremselængde er ca. 1.200 meter. Rundt i en kurve ca. 300 meter væk står der en ung dreng i sporet. Da jeg er ca. 20-40 meter fra ham, springer han væk. jeg ser lige til siden, og der står hans kammerat og filmer, skriver Karl Frederiksen på sin Facebook.

DSB på nødkøreplan efter personpåkørsel
DSB på nødkøreplan efter personpåkørsel


Kender du nogen, der leger 'chicken'? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Episoden fandt sted i november, og Karl blev efterfølgende sygemeldt på grund af oplevelsen og fortalte til sit fagblad Jernbane Tidende, at oplevelser som denne er ødelæggende for hans liv.

- Den unge dreng kunne have snublet og være blevet kørt ihjel eller fået kørt benene af, uden at jeg havde en chance. En ting er, at desperate mennesker vælger at tage livet af sig med toget og lokomotivføreren som redskab, men at bruge det som underholdning synes jeg er fuldstændig meningsløst. De unger ødelægger jo mit liv, siger Karl Frederiksen.

Tillidsrepræsentant for lokomotivpersonalet, DSB Odense, Peter Kanstrup, fortæller til metroxpress at den vanvittige leg er et tilbagevendende fænomen.

- Det er noget, der popper op en gang i mellem. Nu var det på Fyn, men forrige gang var det ved Roskilde, siger han.

Han formoder, at årsagen til at legen bliver filmet skyldes, at videoen bliver lagt på nettet. På Youtube findes der flere eksempler på det. Herunder er et klip, hvor det er mere end tæt på at gå galt.

Det er ikke første gang, at 'Chicken' finder sted på Vestfyn. I 2006 var der også tilfælde af unge, som i Aarup fristede skæbnen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx