Af - 29/06-16 11:44; Opdateret: 29/06-16 15:08

Stines sexvideo havnede på gymnasiets intranet: 'Det var hæsligt'Stines sexvideo havnede på gymnasiets intranet: 'Det var hæsligt'

Da Stine Rothe Mølgaard i sin tid begyndte i gymnasiet, vidste alle allerede, hvem hun var, fordi en sexvideo var blevet delt af hende.

storybild

Stine Rothe Mølgaard håber, at hendes historie kan være med til at skabe debat og få især unge drenge og piger til at tænke sig om, før det er for sent. (Billede: Privatfoto)

- Er det ikke dig fra den der video?

Da Stine Rothe Mølgaard var 16 år gammel og startede i 1.g på gymnasiet i 2005, vidste alle de andre elever på skolen allerede, hvem hun var.

Sexvideo af Sofie delt på nettet: - Ingen kunne gøre noget ved det
Sexvideo af Sofie delt på nettet: - Ingen kunne gøre noget ved det

En video, der viste hende og hendes daværende kæreste dyrke sex sammen, var nemlig blevet delt imod hendes vilje.

- Den var blevet optaget i sommerferien op til og var blevet delt med en masse, primært drenge. Det var hæsligt. Jeg følte mig helt alene i situationen, fortæller Stine Rothe Mølgaard til metroxpress.

På et tidspunkt endte sexvideoen sågar på skolens intranet.

- Derfra eskalerede det, og jeg fik det her stempel på som hende den nøgne fra den der sexvideo. Lidt ligesom hvis man havde lavet porno, siger Stine Rothe Mølgaard, der mange gange i løbet af sin gymnasietid oplevede at få svedige håndflader og hjertebanken, fordi folk henvendte sig og spurgte ind til videoen.

Nøgenbilleder: Sådan er loven om frække fotos på nettet
Nøgenbilleder: Sådan er loven om frække fotos på nettet

- Jeg forsøgte at tie det ihjel. Men folk blev ved med at spørge - og ofte ikke på en særlig sober måde. Det var ligesom det, der var problemet. At der var ikke nogen, der sagde ‘hånden på hjertet, hvad sker der her?, fortæller Stine Rothe Mølgaard, der dog fik støtte og opbakning fra to af sine klassekammerater.

- De hjalp med at få slettet de her videoer og dysse det ned, når folk begyndte at tale om det, siger hun.

21-årig dømt for at have delt nøgenbilleder fra Snapchat
21-årig dømt for at have delt nøgenbilleder fra Snapchat

I dag er Stine Rothe Mølgaard 26 år gammel, uddannet præst og mor til en lille datter på otte måneder. De ubehagelige minder om sexvideoen fra hendes gymnasietid hører fortiden til. Men da DR forleden kontaktede hende i forbindelse med et indslag om, at flere politiske partier nu vil hæve straffen for personer, der deler nøgenbilleder imod andres vilje, sagde hun alligevel ja til at medvirke og tage bladet fra munden.

- Jeg håber, det kan være med til at skabe en debat og oplyse andre unge om, at de ved at medvirke i en sexvideo kan risikere, at den bliver delt. Der er jo dukket en masse af de her sager op gennem den seneste tid. Og selvom man sagtens kan sige, at de drenge, der deler billederne, tydeligvis er nogle svin. Så er man som ung pige også nødt til at tage ansvar for sine egne handlinger og beskytte sig selv og sin integritet, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Emma Holten i dyb chok: Kendt tv-station viste nøgenbilleder af hende

LÆS OGSÅ: 15-årig begik selvmord efter nøgenbilleder på snapchat

LÆS OGSÅ: Fyr bad Linnea om nøgenbilleder - så sendte hun det perfekte svar

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx