08/01-14 19:11

Minister vil afskaffe elite-smileyMinister vil afskaffe elite-smiley

Fødevareminister Dan Jørgensen vil afskaffe de såkaldte elite-smileys.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Fødevareminister Dan Jørgensen vil afskaffe de såkaldte elite-smileys.

Det siger han til TV SYD onsdag.

Årsagen er, at forbrugerne opfatter elitesmiley'erne som om at fødevaresikkerhed og hygiejne er ekstra god i de butikker, hvor der er en elitesmiley. Men de seneste dage har TV SYD dokumenteret, at sådan forholder det sig langt fra.

Svineri hos kendt Michelin-restauratør: Får sur smiley
Svineri hos kendt Michelin-restauratør: Får sur smiley

I flere indslag har TV SYD afsløret mangelfuld rengøring og dårlig hygiejne i Bilkas varehuse i Kolding, Sønderborg og Horsens. Nullermænd og snavs kæmpede om pladsen med kartofler og kål da TV SYD var i de tre nævnte varehuse mandag formiddag den 6. januar.

Få timer senere fik Dansk Supermarked besked om TV SYDs billeder og iværksatte straks en omfattende rengøring.

11 sygehuse får sur smiley: Alt for meget stress
11 sygehuse får sur smiley: Alt for meget stress

Men selvom Bilka erkendte, at hygiejnen var langt under standard, så har fødevaremyndighederne alligevel gives varehuset en ny elite-smiley tirsdag- til stor forundring for forbrugerne og flere politikere.

Enhedslistens medlem af fødevareudvalget, Henning Hyllested, siger til TV SYD, at han ikke længere har tillid til smileyordningen og vil stille spørgsmål til ministeren.

Men fødevareminister Dan Jørgensen, Socialdemokratiet, kommer nu Enhedslisten i forkøbet og lægger op til at afskaffe elitesmileyen.

Dette fødevaresvineri giver Aldi kæmpebøde
Dette fødevaresvineri giver Aldi kæmpebøde

Han siger onsdag til TV SYD, at en undersøgelse, som Fødevareministeriet har lavet, viser, at over halvdelen af befolkningen har misforstået ordningen - og derfor giver det ikke mening at bevare den.

Den almindelige smiley-ordning bevares, men en eventuel afskaffelse af elitesmiley'en vil ifølge ministeren betyde flere kontrolbesøg i butikker og restauranter.

En elitesmiley kan opnås ved at en virksomhed har fået fire stor-smilende smileys i træk og ikke har haft anmærkninger fra fødevarekontrollen gennem mindst 12 måneder. Ordningen blev indført i 2008.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx