Af - 04/08-16 16:49

Dette fitness-udstyr kan give alvorlige brandskaderDette fitness-udstyr kan give alvorlige brandskader

Elektronikgigant tilbagekalder fitness-udstyr. Det kan give brugerne alvorlige brandskader.

storybild

Elektronikgiganten Intel tilbagetrækker dette fitness-armbåndur, som har været på markedet siden 2014. (Billede: Produktfoto)

Intel tilbagekalder samtlige modeller af fitness-armsbåndsuret Basis Peak, som kan give forbrændninger. Det skriver Pcworld.com.

- Vi tilbagekalder af sikkerhedsmæssige grunde Basis Peak-urene, da urene kan overophede, hvilket kan føre til brandskader eller vabler på hudens overflade, lyder det fra Josh Walden fra Intel.

Julie fik sms fra Fitness World: - Du ser sød ud...
Julie fik sms fra Fitness World: - Du ser sød ud...

Intel understreger, at det er vigtigt, at man som bruger af Basis Peak 'omgående stopper' brugen af uret og tilbageleverer det til den butik, hvor det er købt. Ifølge Intel er der blevet konstateret skader på brugeren på grund af overophedning i 0,2 procent – altså to ud af 1000 - af urene.

De ure, som kan give brandskader, er ifølge Intel blevet fremstillet mellem august 2014 og juli 2015 og solgt fra november 2014 til juni 2016 . Tilbagekaldelsen gælder ikke de ældre Basis B1, men Intel tilbyder også ejere af disse ure at få refunderet købet.

Intel har investeret mere end en halv milliard kroner i urene, som blandt andet måler hjerterytme, søvnmønster og hudtemperatur og er vandtætte ned tilæ 50 meter.

GALLERI: De 15 sjoveste øjeblikke fra Fitness World
GALLERI: De 15 sjoveste øjeblikke fra Fitness World

Basis Peak-urene måler løbende puls via en LED på bagsiden af uret, og det er dennes direkte hudkontakt, der i flere tilfælde har medført brandskader på brugerne. Intel har forsøgt at løse problemet, men uden held.

- Vi havde håbet, at vi kunne løse problemet via en software-opdatering. Men vi er desværre ikke i stand til at udvikle sådan en løsning uden samtidig at ødelægge brugeroplevelsen, lyder det fra selskabet.

Guide: 5 råd til hvordan du møder den rette i fitnesscentret
Guide: 5 råd til hvordan du møder den rette i fitnesscentret

Også den medfølgende Basis Peak-service, hvor brugerne har kunnet samle deres egne og sammenligne data medf andre brugere, bliver lukket ned. Det sker den 31. december i år, skriver Pcworld.com.

Intel købte i 2014 Basis Peak af selskabet Basis Science for 100 millioner dollar.
Intel har nu intet produkt på det store marked for fitness-teknologi.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx