Af - 04/10-16 23:36

Lille 'Fido' passede på Løkke og Dronningen på 'første skoledag'Lille 'Fido' passede på Løkke og Dronningen på 'første skoledag'

Der var ekstra fokus på sikkerheden, inden Folketinget åbnede tirsdag formiddag. Bombehunde, aktionsstyrker og betjente i alle afskygninger huserede på Christiansborgs gange.

storybild

Sikkerheden havde fået et nøk opad i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag den 4. oktober. Ingen tvivl om det.

Uden for Borgen sad kampklædte aktionsstyrker i venteposition. Klar til at slå til, hvis der blev behov for det - og dem.

Trods trusler: Venstre vil fortsætte 2025-forhandlinger
Trods trusler: Venstre vil fortsætte 2025-forhandlinger

Inden for murene vrimlede det med betjente, PET-agenter, bombesøgere og specialtrænede hunde som gik samtlige kroge efter i sømmene og sørgede for, at ingen efterladte genstande kunne skabe panik, inden ministre, ordførere, diplomater og kongelige trådte ind i fællessalen for på ny at ønske endnu en politisk sæson velkommen.

Uden for Christiansborg stod adskillige betjente klar til at rykke ind, hvis der skulle blive brug for dem.

- Det er klart, at vi er mere opmærksomme i dag, når alle ministre og kongefamilien er samlet. Det kræver ekstra opmærksomhed, siger Jacob Glahn, service- og sikkerhedschef i Folketinget til metroxpress.

DF-profil: Jeg ville udskrive valg eller gå til dronningen
DF-profil: Jeg ville udskrive valg eller gå til dronningen

Det er tredje gang, Jacob Glahn er med til at åbne Folketinget som sikkerhedschef, og ifølge ham er en af de vigtigste opgaver for folketingets ansatte at tjekke folk, der kommer ind på Borgen:

- Vi fokuserer meget på at sikre, at det kun er dem med et reelt ærinde i huset, der bliver lukket ind i dag. Og derfor lukker vi ned for alle andre aktiviteter i den korte periode, hvor Folketinget åbner, siger Jacob Glahn.

Kommentatorer: Løkke skal trylle for at undgå valg
Kommentatorer: Løkke skal trylle for at undgå valg

Over for metroxpress fortæller sikkerhedschefen, at der i hans tid som sikkerhedsansvarlig aldrig er blevet fundet gemte eller glemte genstande, som kunne mistænkes for at være farlige. Alligevel er det godt at tage sine forholdsregler, mener han:

Én af politiets mange bombehunde, der tirsdag gennemsøgte Borgen for mistænkelige genstande.

- Man skal jo huske på, at i dag er en festdag, og derfor vil vi bare gerne være sikre på, at det hele kører, som det skal. Det skal jo være en festlig oplevelse for os alle sammen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx