Af - 24/03-16 13:54; Opdateret: 24/03-16 14:19

19-årige Frederik: - I byen følte jeg mig som en femteklasseselev19-årige Frederik: - I byen følte jeg mig som en femteklasseselev

19-årige Frederik Ingemanns debatindlæg om gymnasiets karakterræs har fået de sociale medier til at gløde. Metroxpress har taget en snak med den kommende superstudent.

Bildstrecke im Grossformat »

3.g-eleven Frederik Ingemann fra Rungsted Gymnasium har skabt stor debat med en kronik i Politiken, hvor han giver udtryk for, at han har prioriteret karakterer for højt i forhold til det sociale i løbet af sin gymnasietid.

Her fortæller han til metroxpress om, hvorfor han skrev kronikken, samt hvilken respons han har fået.

Havde for travlt med 12-taller til at lære at score damer
Havde for travlt med 12-taller til at lære at score damer

19-årige Frederik Ingemann forventer et gennemsnit på over 12, når han bliver student til sommer. Det er et snit, mange kun kan drømme om, men selv om Frederik Ingemann er glad for sine gode karakterer, fik en bytur for nylig ham til at indse, at han burde have prioriteret sociale arrangementer og piger højere i løbet af gymnasietiden.

- Jeg indså, at jeg i sociale sammenhænge var som en femteklasseselev. De andre gjorde ting, som ikke var naturlige for mig. Når de snakkede med piger, stod jeg stadig i bedste folkeskolestil og fnisede henne i hjørnet. Når det endelig kom til smalltalk, var det amputeret og ikke naturligt for mig, siger Frederik Ingemann til metroxpress.

Så mange piger har skrevet til superstudenten efter kronik
Så mange piger har skrevet til superstudenten efter kronik

Siden debatindlægget blev lagt online, har det fået over 6.000 interaktioner på sociale medier, og Frederik Ingemann fortæller, at han har fået alt fra vulgære tilsvininger til hjerteskærende støtteerklæringer - også fra interesserede piger. Frem for alt er han glad for, at han har formået at skabe debat.

- Det er lykkedes bedre at skabe debat, end jeg havde turdet håbe på. Jeg får mange beskeder fra folk, der siger, at det har sat nogle tanker i gang. Hvis jeg bare kan få en håndfuld jævnaldrende til at genoverveje det tunnelsyn på karakterer, der præger gymnasiet, synes jeg, det har været det værd, siger han.

Frederik Ingemann forklarer, at han vil fortsætte med at gå efter de høje karakterer, men at han vil forsøge at prioritere anderledes. For der skal mere end gode karakterer til at have et lykkeligt liv, mener han.

- Der bliver pustet et billede op af superstudenter, som om de er komplette mennesker. Men der er sikkert elever med et snit på 7, der har kæmpet hårdere, og som fortjener lige så meget ros. Mange tror, at så længe du har karaktererne i orden, må du være lykkelig. Men så simpelt er det ikke, siger han.

Tidligere på dagen svarede Frederik Ingemann på spørgsmål fra læserne. Du kan læse hans svar her:

Den udviste superstudent Marius vender tilbage til Danmark
Den udviste superstudent Marius vender tilbage til Danmark

Vil hellere forfølge drøm: Superstudent dropper højt betalt job
Vil hellere forfølge drøm: Superstudent dropper højt betalt job

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Toyota stopper test af selvkørende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx