Af - 25/04-16 20:26; Opdateret: 26/04-16 11:18

Tidligere Grand Prix-stjerne raser ud i viral videoTidligere Grand Prix-stjerne raser ud i viral video

Tom Andkjær blev sprunget over i køen i Fona

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis Tom Andkjær ser bekendt ud, kan det skyldes flere ting. Han har været med i utallige afsnit af tv-serien ‘Hvide løgne’, han har været storfavorit i Melodi Grand Prix i 2005 og lige nu florerer han i en viral video på internettet, efter han blev sprunget over i køen i Fona.

Opfører du dig som en idiot, så bliver du behandlet som en idiot.

Sådan siger Tom Andkjær i en video, han lagde op på Facebook i eftermiddags. Den er i skrivende stund nået ud til 682.000 personer. Over 383.000 har set den, der er over 19.000 likes og næsten 10.000 delinger.

I videoen fortæller Tom Andkjær om, at fem drenge med anden etnisk herkomst ‘vader ind foran ham’ i en kø. Han siger noget til dem, og skal herefter lægge øre til skældsord og opfordringer til slåskamp.

Nettet griner af uheldig nederdel: Læs producentens geniale modsvar
Nettet griner af uheldig nederdel: Læs producentens geniale modsvar

Tom Andkjær er adopteret fra Brasilien, og er derfor mørklødet. Han føler, at når folk med anden etnisk herkomst end dansk laver ballade, så kommer han til at bøde for det.

- Folk kan ikke se, at jeg er anderledes end dem.Det vil jeg ikke finde mig i, så derfor råber jeg op, siger han til metroxpress.

Den 45-årige bor med sin kæreste og to børn i Kolding, hvor han havde været i Fona. Efter videoen er han blevet beskyldt for at være racist.

- Der findes selvfølgelig racisme, det er jeg ikke. Jeg har masser af brune og muslimske venner. Men det handler også om, at mange trækker hudfarve-kortet og gemmer sig bag ved det. Som om, at de så ikke kan gøre for at de er kriminelle, siger Tom Andkjær.

Politiet: Viral advarsel virker usandsynlig
Politiet: Viral advarsel virker usandsynlig

Tom Andkjær mener, at diskussion ofte kommer til at handle om racisme i stedet for, hvad det egentlig handler om: folk der ikke kan opføre sig ordentligt. Og at han føler, at han må bøde for det med sin brune hud. Men han mener dog, at det er nemmere for ham at råbe op end hvide danskere.

- Som hvid dansker kan man ikke sige noget, for så beskyldes man for racisme, så derfor gør jeg det, siger den tidligere Grand Prix-stjerne.

LÆS OGSÅ: Viral video kan give din hjerne ‘orgasme’ - virker den på dig?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx