Af Ritzau - 20/09-16 19:48; Opdateret: 20/09-16 23:01

Leder for specialelever blev overfaldet på nordjysk skoleLeder for specialelever blev overfaldet på nordjysk skole

En afdelingsleder blev overfaldet på Aabybro skole, der har været i vælten efter besøg af kronprinsessen.

storybild

Det har skabt debat, at nogle børn fra specialafdelingen på Aabybro Skole var sendt på udflugt, da kronprinsesse Mary 15. september officielt indviede den nye skole. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Lederen for specialafdelingen på Aabybro Skole er tirsdag blevet overfaldet på skolen.

Det bekræfter borgmesteren i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V).

Nordjyllands Politi bekræfter, at det tirsdag har modtaget en anmeldelse om vold på Aabybro Skole. Men politiet kan endnu ikke fortælle yderligere om sagen.

Skolen har været i vælten, fordi elever i specialafdelingen blev sendt på udflugt, da kronprinsesse Mary for nylig besøgte Aabybro Skole.

- Vi har anmeldt episoden til politiet, og jeg ved, at de arbejder på sagen. Vi vil ikke finde os i, at vores medarbejdere bliver overfaldet, siger Mogens Gade til Ritzau.

Ifølge TV2 Nords oplysninger er overfaldsmanden en forælder til et barn fra netop specialafdelingen. Tv-stationen skriver på sin hjemmeside, at den forurettede leder blev skubbet og derefter faldt over en stol på sit kontor.

Borgmester Mogens Gade ønsker dog ikke at udtale sig om, hvem der står bag overfaldet. Han vil heller ikke uddybe, hvordan lederen på skolen blev overfaldet.

Mogens Gade forklarer, at Aabybro Skole har sat et kriseberedskab i værk i kølvandet på den voldelige hændelse.

- Vi har en fast procedure, så vi kan passe på vores medarbejdere, når de har haft sådan en forfærdelig oplevelse. Det er flere ting, vi sætter i værk, og det involverer blandt andet psykologer, siger Mogens Gade.

Det er uvist, om der er en sammenhæng mellem overfaldet og den kritik, som flere forældre rettede mod skolen efter kronprinsesse Marys besøg i sidste uge.

I forbindelse med det royale besøg på Aabybro Skole tog 27 elever fra specialklasserne på udflugt. 17 af børnene kunne ifølge TV2 Nord selv vælge, om de ville møde kronprinsessen, eller om de ville på tur.

De øvrige ti elever fik at vide, at de ikke måtte være på skolen under besøget, selv om kommunen havde indtryk af, at alle elever var med ved det royale besøg.

Flere forældre kritiserede skolens beslutning, som de fandt diskriminerende. Men ifølge skoleledelsen blev nogle af børnene, der beskrives som udadreagerende i stresssituationer, netop sendt væk fra skolen for deres eget bedste.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx