Af - 31/01-14 07:00

Kom nu Thorning: Selfie kan give kassen til fattige børnKom nu Thorning: Selfie kan give kassen til fattige børn

Auktionshus vurderer, at Thornings verdensberømte selfie ville kunne bortauktioneres for stor sum til Danmarks Indsamling-showet i morgen aften.

storybild

Det vakte interntional opsigt, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) knipsede en selfie med Obama og Cameron under mindehøjtideligheden for Mandela i december. (Billede: polfoto/arkiv)

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) verdensberømte selfie med Obama og Cameron vil indbringe en formue til verdens fattige børn, hvis hun bryder med sine principper og sætter den på auktion til Danmarks Indsamlings-showet på DR lørdag aften. Det vurderer administrerende direktør for Lauritz.com Mette Rode Sundstrøm.

Billede af Thornings selfie kåret af amerikansk avis
Billede af Thornings selfie kåret af amerikansk avis

Hvis selfie bliver printet ud i et eneste eksemplar – unika – på fotopapir af højkvalitet, motivet står skarpt, og Thorning signerer selfien, vil den kunne indbringe omkring 15.000 kroner, lyder vurderingen hende vurdering:

- Vurderingen er baseret på, at fotokunst bliver stadig mere populært, at motivet er historisk interessant, at værket kun findes i et unikt eksemplar og sidst, men bestemt ikke mindst, at det er signeret af statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Cameron til Helle: Du sletter ikke vores selfie!
Cameron til Helle: Du sletter ikke vores selfie!

Premierminister David Cameron skal i forbindelse med balladen om selfien have udtalt, at den ville kunne indbringe en 'substantial' sum til velgørenhed, hvis den blev bortauktioneret.

Hvis Thorning var med på ideen og samtidig fik Obama og Cameron til at signere selfien, ville vurderingen ifølge Mette Rode Sundstrøm flerdobles.

Helle om 'selfie'-øjeblik: Dét snakkede jeg med Obama  om
Helle om 'selfie'-øjeblik: Dét snakkede jeg med Obama om

- Fotografiet fortæller meget om tidsånden lige nu og markerer samtidig en ny politisk ageren, der er mere menneskelig. Med de tre lederes autografer ville vurderingen være omkring 75.000 kroner.

Statsministeriet oplyser, at Thorning overvejer, hvordan hun kan bidrage til Danmarks Indsamling, men at selfien forbliver, hvor den er.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx