Af Maja Grønholdt Jensen - 20/12-15 11:31

Politimand: Jeg blev ikke betjent for at plyndre flygtningePolitimand: Jeg blev ikke betjent for at plyndre flygtninge

En betjent raser på Facebook mod regeringens asylforslag. Opslaget er blevet delt over 8000 gange.

Bildstrecke im Grossformat »

Regeringens ønske om at konfiskere flygtninges værdigenstande er allerede gået verden rundt.

Men nu vækker forslaget også opmærksomhed hos en af dem, der står til at skulle tjekke flygtningene - nemlig en betjent.

Dansk komikers vrede pædofili-opslag vækker opsigt i udlandet
Dansk komikers vrede pædofili-opslag vækker opsigt i udlandet

- Jeg blev ikke politimand for at plyndre flygtninge for ejendele, skriver Jacob Nielsen, der er politibetjent og arbejder i København, på sin Facebook-profil.

- Forestiller regeringen sig, at jeg skal stå ved grænsen og pille guld ud af munden og underbukserne på dem, når de forsøger at skjule det sidste de har, spørger Jacob Nielsen.

Hanne er træt af muslimer med toiletpapir: Her er folks geniale svar til hende
Hanne er træt af muslimer med toiletpapir: Her er folks geniale svar til hende

Opslaget har indtil videre fået en del opmærksomhed på de sociale medier. Og det er søndag formiddag blevet delt over 8000 gange på Facebook.

Den danske regering foreslår at tage værdigenstande fra flygtninge og migranter for at betale for deres ophold i landet. Der er dog en række undtagelser i forslaget. Genstande som eksempelvis ure og mobiltelefoner er som udgangspunkt undtaget.

Derudover vil genstande med affektionsværdi også være undtaget, med mindre genstandene har en sådan værdi, at det ikke findes rimeligt at undtage dem. Den vurdering foretages af politiet.

- Imens jeg så skulle gøre det, ville jeg helt sikkert tænke på, om mine afdøde bedsteforældre, der var modstandsfolk, og som jeg ser op til, mon vender sig i graven, i tanken om, hvem jeg er kommet til at ligne.

Charlottes rørende bøn til tyv: Min mormor har kun sine minder
Charlottes rørende bøn til tyv: Min mormor har kun sine minder

- Jeg tager tit ting fra folk - fordi det er ulovligt, eller stjålet fra andre eller det bliver brugt til at skade andre, men jeg tager aldrig tøjet af folk eller roder dem i munden for at tage deres egen ring, skriver politibetjenten.

Ritzau har forsøgt at kontakte Jacob Nielsen for uddybende kommentarer. Heller ikke Politiforbundet har reageret på henvendelserne.

I sidste uge nåede regeringens forslag også nogle af verdens største medier, da blandt andet avisen Washington Post omtalte forslaget.

Jeg blev ikke politimand for at plyndre flygtninge for DERES ejendele! I 13 år har jeg loyalt stillet op for skiftende...

Posted by Jacob Nielsen on Saturday, December 19, 2015

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Vild video: Sådan bliver mænd til kvinder

LÆS OGSÅ: Læges tip hitter viralt: Sådan stopper du babygråd

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx