27/01-18 18:04; Opdateret: 27/01-18 18:28

DSB: Revnedannelser i lokomotiver påvirker togtrafikken hele næste ugeDSB: Revnedannelser i lokomotiver påvirker togtrafikken hele næste uge

33 ME-lokomotiver er taget ud af drift, fordi der er fundet begyndende revnedannelser på to aksler.

storybild

Arkiv:DSB kom ud af 2015 med et resultat før skat på 580 millioner kroner. Det får DSB til at udbetale udbytte for første gang siden 2012, fremgår det af regnskabet. Arkiv: DSB's dobbeltdækkertog er stadig fulde af forurening-Se RB-Arkivfoto- DSB's dobbeltdækkertog er stadig fulde af forurening-SE RB-Akivfoto- DSB, Hovedbanegården, folk der venter, togdrift, togdriften, togpassagerer, regionaltoge, IC3, IC4, togtider, togtabel. (Billede: Dennis Lehmann)

København. Der kører færre tog på Sjælland mandag, da DSB fredag aften valgte at tage sine 33 ME-lokomotiver ud af drift.

Det skyldes, at der er konstateret begyndende revnedannelser på to aksler i ME-lokomotiver.

- Vi planlægger med alle de lokomotiver og togsæt, vi har til rådighed, og supplerer med togbusser for at få kunderne frem til skole og arbejde, siger informationschef Tony Bispeskov i en pressemeddelelse.

Lokomotiverne er sendt til kontroleftersyn, og det står lørdag aften klart for DSB, at de ikke kan komme til at køre igen mandag.

ME-lokomotiverne trækker DSB's dobbeltdækkervogne, og de kører især på strækningerne fra København til Holbæk, Kalundborg og Nykøbing Falster.

Ændringerne betyder, at der kører et tog i timen fra Kalundborg og Holbæk til København.

Fra Holbæk bliver der suppleret med myldretidstog i morgentimerne. På strækningen fra Nykøbing Falster til København er der to tog i timen, oplyser DSB.

Togene forventes at være ude af drift i hele den kommende uge. Passagerer opfordres til at holde sig opdateret med Rejseplanen eller på dsb.dk.

- Vi kan desværre ikke sige præcist, hvor længe vores kunder vil opleve reduceret drift. Foreløbig planlægger vi med, at alle 33 ME-lokomotiver er ude af drift i den kommende uge.

- Vi arbejder på at kunne fase ME-lokomotiverne ind løbende i takt med, at de kan meldes klar, siger Tony Bispeskov.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx