Influenzavaccinationer: Sundhedsstyrelsen tilføjer nu bivirkningerInfluenzavaccinationer: Sundhedsstyrelsen tilføjer nu bivirkninger

Sundhedsstyrelsen fortæller nu om de mulige bivirkninger ved en influenzavaccination på deres hjemmeside efter metroxpress' artikler.

storybild

(Billede: Polfoto)

Metroxpress kunne mandag fortælle, at Sundhedsstyrelsen blev kritiseret for at overtræde sundhedsloven, fordi de ikke oplyste om bivirkningerne ved influenzavaccination, men blot roste vaccinerne.

Men nu har Sundhedsstyrelsen valgt at opdatere deres hjemmeside, så alle danskere, der gerne vil blive klogere på vaccinerme, også kan læse om de rapporterede bivirkninger.

'I forhold til information på Sundhedsstyrelsens hjemmeside er der i forbindelse med influenzasæsonen skrevet en del materialer til borgere vedr. influenzavaccination. Vi har gennemgået materialerne og indsat links til produktresume.dk, hvor man kan finde information om virkning og bivirkninger for de enkelte vacciner,' skriver chefkonsulent Lisbeth Høeg-Jensen fra Sundhedsstyrelsen i en e-mail til metroxpress.

Influenzavaccine: Sundhedsstyrelsen fortier alvorlige bivirkninger
Influenzavaccine: Sundhedsstyrelsen fortier alvorlige bivirkninger

Indtil tirsdag aften, hvor opdateringen trådte i kraft, skulle danskerne kende producenternes navne på dette års vacciner, hvilket Sundhedsstyrelsen ikke oplyste på deres side for influenzavacination.

Produktnavnene på årets vacciner skulle nemlig findes på Seruminstittutets hjemmeside, og herefter skulle man så kende hjemmesiden produktresume.dk, hvor bivirkninger for alle danske lægemidler findes.

Her kunne man så slå de to vacciner op og læse, at de begge blandt andet har det frygtede Guillain Barré-syndrom som rapporteret bivirkning.

Dødssyg af influenza: Hver femte var blevet vaccineret
Dødssyg af influenza: Hver femte var blevet vaccineret

Men det var i strid med sundhedsloven, vurderede John Brodersen, lektor i folkesundhed på Københavns Universitet:

”Sundshedsstyrelsen er forpligtet til både at skrive om fordele og ulemper. De har endda en øget informationspligt, når det også er overfor raske individer. Det gælder også de sjældne bivirkninger.”

Sundhedsstyrelsen har også valgt at offentliggøre de indberettede bivirkninger fra sidste influenzasæson i et dokument på styrelsens hjemmeside efter metroxpress' artikler om de mulige bivirkninger ved influenzavaccine valgte.

Influenza-vaccination beskytter dig sjældent
Influenza-vaccination beskytter dig sjældent

På deres hjemmeside kan man blandt andet læse, at der blev indrapporteret 191 alvorligere bivirkninger til Sundhedsstyrelsen lige fra søvnløshed og tinitus til hjerteproblemer og allergisk chok.

Der er i sidste sæson også rapporteret et dødsfald på grund af hjerteproblemer, men der er ifølge Sundhedsstyrelsen 'alene tale om et tidsmæssigt sammenfald, da personen er død af en hjertesygdom.'

LÆS OGSÅ: Matas-vaccinationer kan være livsfarlige

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx