Af - 01/08-16 09:20; Opdateret: 01/08-16 12:06

Stor butikskæde dropper buræg i ALLE butikker i hele verdenStor butikskæde dropper buræg i ALLE butikker i hele verden

- Det sender et stærkt signal til hele branchen om, at det er forkert at holde høns på så lidt plads, at de ikke engang kan strække vingerne

Bildstrecke im Grossformat »

Aldi Nord har besluttet sig for at droppe al salg af buræg i deres næsten 5000 butikker, hvoraf de 230 ligge i Danmark.

Beslutningen er truffet i samarbejde med to de dyreværnsorganisationer, Anima og Open Wing Alliance, der begge er meget glade for den store butikskædes valg.

Buræg bliver fjernet fra hylderne i Føtex og Netto
Buræg bliver fjernet fra hylderne i Føtex og Netto

- Vi er meget glade for, at ledelsen har lyttet til os, og vi glæder os over, at en stor koncern som ALDI vælger at indføre en totalt burægfri politik. Det sender et stærkt signal til hele branchen om, at det er forkert at holde høns på så lidt plads, at de ikke engang kan strække vingerne, siger kampagnechef i Anima, Lina Lind Christensen, i en pressemeddelse.

Aldiss nye dyrevelfærdspolitik skal på globalt plan træde i kraft senest i 2025, men for kædens danske butikker opererer man med en væsentligt kortere udfasningsperiode.

1200 butikker dropper også 'skjulte' buræg
1200 butikker dropper også 'skjulte' buræg

- For Aldi Danmark er en endelig udfasning realistisk allerede i 2020, hvis ikke før, siger CSR Manager i ALDI Danmark, Pia Halldorsson.

I Danmark har Føtex, Bilka, Netto, Irma, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta og Lidl har alle sagt stop for salg af buræg. Dermed er der kun få supermarkeder tilbage, som endnu ikke har indført en burægfri politik

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx