Af - 02/07-17 17:06; Opdateret: 02/07-17 17:21

Celina går i 9. klasse og er ikke i tvivl: ’Forældre SKAL være pinlige!’Celina går i 9. klasse og er ikke i tvivl: ’Forældre SKAL være pinlige!’

Celina Schøn går i 9. klasse i Værløse, og ligesom så mange andre teenagere, så har hun pinlige forældre.

Bildstrecke im Grossformat »

Men i stedet for at blive rød i hovedet og gøre sig så lille som muligt, når forældrene – uden at gøre det med vilje – er pinlige, så har Celina Schøn valgt at omfavne det. For hendes forældre gør det af kærlighed, nøjagtigt som rigtige forældre skal. Det skriver hun i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Så selvom billeder på Facebook, som forældrene deler i bedste mening, kan give hende lyst til at grave sig ned, og selvom hendes forældre slynger om sig med slang, som er forbeholdt de unge, så bærer hun over med det.

KLIK GENNEM GALLERIET OG SE DE GENIALE FAR-JOKES.

’I meget lang tid har jeg spekuleret på, hvad der egentlig gør de situationer nævnt ovenfor pinlige, og nu tror jeg endelig, at jeg er kommet frem til en konklusion. Det er for det meste kun i teenagetiden, at børn føler, at deres forældre er pinlige. Som teenager og ung vil man gerne imponere folk og ses som attraktiv,’ skriver hun i indlægget.

Har båret på pinlig penis-hemmelighed hele livet: Nu fortæller han sandheden
Har båret på pinlig penis-hemmelighed hele livet: Nu fortæller han sandheden

Og det er den facade, som forældrene formår at rive ned igen og igen med deres pinligheder. Forældrene gør det, fordi de elsker deres barn og vil barnet det bedste, og måske fordi de har svært ved at acceptere, at deres barn er ved at blive stort og gerne vil stå på egne ben, mener Celina Schøn.

Men forældrene skal være bedre til at give slip, råder hun. Og de skal være bedre til ikke at gå over stregen med at være pinlige og i stedet holde det på et niveau, hvor barnet, når det er blevet voksen, vil se tilbage på pinlighederne som sjove.

Derfor prutter du under sex
Derfor prutter du under sex

Hun har også en opfordring til børn med pinlige forældre: Husk, at det bliver sjovt, når du bliver ældre. Husk at elske dine forældre for dem, de er, for rigtige forældre er pinlige, skriver hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny fupside kan snyde dig for...
bt.dk
Dansk pop-ikon skal synge...
bt.dk
Vanvittig start på playoff: Profil...
bt.dk
Dansk skuespiller var alle vegne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx