Af Ritzau - 14/11-16 23:26

Blå blok går efter gebyr på 1000 kroner på boligklagerBlå blok går efter gebyr på 1000 kroner på boligklager

Mens forhandlingerne om finansloven spidser til, nærmer sig en enighed om klagegebyret på ejendomsvurderinger.

storybild

Skatteminister Karsten Laurtizen og Finansminister Claus Hjort Frederiksen på vej til forhandlinger. De omtalte ejendomsvurderinger er igen et varmt emne på Christiansborg. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

Et omstridt klagegebyr for boligejere har været en af finanslovforhandlingernes knaster.

Men ifølge Politikens oplysninger er de blå partier blevet enige om, at det skal koste boligejere 1000 kroner, hvis de vil klage over Skats fremtidige ejendomsvurderinger.

Det beløb har Socialdemokratiet ikke sat sig imod, og dermed tegner der sig et flertal for gebyret, skriver Politiken tirsdag.

- Vi startede med at sige, at 800 kroner lød rimeligt, men selvfølgelig går vi ikke ind med ultimative krav. Derfor lyder 1000 kroner også rimeligt, siger DFs finansordfører, René Christensen, ifølge Politiken.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har ingen kommentarer til Politikens oplysninger. Han har nu sat sine embedsmænd i gang med at regne på, hvor mange klager man forventer et klagegebyr på 1000 kroner vil generere.

Adspurgt om det er realistisk, at partierne bliver enige om at klagegebyr på 1000 kroner, siger René Christensen til Politiken:

- Vi bevæger os derhenad, og vi skal nok finde en aftale. Men hvis vi lægger os højere end det, så underkender vi vores egen politik

Det har tidligere været fremme, at regeringen forventer op mod 150.000 klager i år 2019 og år 2020.

I forbindelse med forhandlingerne er der samtidig lavet beregninger for, hvor lang tid klagebehandlingen vil tage. Hvis 204.000 klager over deres ejendomsvurderinger, så er sagsbehandlingstiden 2,5 år, skriver Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx