Af - 21/05-14 07:46

Hundeejer dømt i retten: 60 hunde overdraget til dyreværnHundeejer dømt i retten: 60 hunde overdraget til dyreværn

Hele 60 hunde er blevet overdraget til et dyreværn i Rødovre grundet misrøgt af en hundeejer i en af de største dyreværnssager i Danmark.

storybild

(Billede: Dyreværnet)

En af de formentlig største dyreværnssager i Danmark blev i går afgjort i Østre Landsret, da en ejer blev dømt til at overdrage 60 hunde til foreningen Dyreværnet grundet misrøgt.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

- På hundenes vegne er vi glade for afgørelsen, fortæller Michael Kofoed fra Sydsjælland og Lolland Falsters Politi i pressemeddelelsen.

Nok verdens sødeste vovse: Mød 'panda-hunden'
Nok verdens sødeste vovse: Mød 'panda-hunden'

Der er tale om chihuahuaer, kinesisk hårløse og små blandingshunde. Derudover er der en del hvalpe blandt de 60 hunde, som nu kommer til at skulle kræve ekstra pleje.

Sagen startede i foråret 2013, da Dyreværnet modtog en anmeldelse på ejeren, som dog nægtede at give foreneingen adgang til adressen.

Fantastisk video: Redningshund lever op til sit navn, da to 'venner' bliver fanget i en kano
Fantastisk video: Redningshund lever op til sit navn, da to 'venner' bliver fanget i en kano

Herefter blev politiet inddraget og sagen udviklede sig til at gå i byretten. Her blev ejeren frakendt retten til at have med dyr at gøre i tre år. Den dom blev stadfæstet i går i landsretten.

Dyreværnet håber på, at donationer vil kunne hjælpe dem med de 60 hunde.

Kesslers hund risikerer aflivning efter politianmeldelse
Kesslers hund risikerer aflivning efter politianmeldelse

- Selvom Dyreværnet er økonomisk presset og hverken har midlerne eller ressourcerne til at tage så mange hunde ind – så gør vi det. Der bliver kaldt ekstra personale på arbejde og selvom vi godt er klar over, at det kommer til at koste en formue i dyrlægeregninger, så skal vi klare det, fortæller Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund.

- Jeg er sikker på, at befolkningen vil støtte op og hjælpe i det omfang, de kan. For naturligvis skal hundene ikke aflives – Dyreværnet skal nok sikre, at hundene bliver behandlet, hvis de er syge og får den pasning og pleje, de har behov for. Dernæst bliver de sat til adoption, så de kan komme ud og bo i deres nye forevigt hjem

LÆS OGSÅ: Hundes lugtesans kan betyde gennembrud i kampen mod kræft

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Topforhandler i Forligsen: Vi er i en...
bt.dk
Smadrer al modstand: Astralis vinder...
bt.dk
Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
FCM kvajer sig mod AaB: Her er BTs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx