Af - 21/10-14 09:56; Opdateret: 21/10-14 11:16

Firma vil bekæmpe cykeltyverier: Uddeler gratis kædelåsFirma vil bekæmpe cykeltyverier: Uddeler gratis kædelås

Der er meget lidt videnskabelig viden om, hvordan vi forhindrer cykeltyverier. Det vil et forsikringsselskab gøre noget ved.

storybild

Kan ekstra stærke kædelåse rent faktisk forhindre cykeltyverier? (Billede: Polfoto)

70.000 cykler bliver meldt stjålet hvert år, og antallet er formentlig dobblet så stort, fordi mange ikke anmelder tyveriet. Alligevel er der meget lidt viden om, hvordan man forhindrer cykeltyverier. Og det gør det svært for os at vide, om hvordan vi skal bekæmpe problemet, siger juraprofessor Sten Schaumburg-Müller.

- Der er selvfølgelig nogen, der tænker, at vi gør for lidt ved det her. Men hvad vi så rent faktisk skal gøre, må bygge på en egentlig viden, så det ikke bare bliver penge ud af vinduet, siger han til metroxpress.

Han har stjålet 2000 cykler: Sådan undgår du at få hapset din
Han har stjålet 2000 cykler: Sådan undgår du at få hapset din

Problemet rammer også forsikringsselskaberne herhjemme, der senest i 2013 måtte udbetale omkring 200 millioner kroner til kunder, der havde mistet en cykel. Derfor vil et af selskaberne, Alm. Brand, nu forsøge at skaffe mere videnskabelig viden om, hvordan man kan nedbringe antallet af tyverier med eksperimentet ”Stop cykeltyven”.

- Derfor giver vi et antal cyklister i Danmark en stærk kædelås for at måle, om kædelåsen reelt gør en forskel, siger Mikael Sundby, marketingdirektør i Alm. Brand.

Far fandt datters stjålne cykel i Den Blå Avis
Far fandt datters stjålne cykel i Den Blå Avis

Det sker på hjemmesiden pasgodtpåcyklen.dk som en del af Alm. Brands kampagne ”Pas godt på de gode værdier”. Her kan 1.500 borgere tilmelde sig forsøget og få tilsendt en højkvalitetskædelåse, som forsikringsselskabet stiller til rådighed.

- Ifølge Rigspolitiet findes der ingen data, der kan dokumentere, at en ekstra kædelås til cyklen har en effekt på, om cyklen bliver stjålet. Og som forsikringsselskab vil vi gerne hjælpe danskerne med at passe på deres værdier, siger Mikael Sundby.

Studerende tager fusen på cykeltyv: Se den sjove hilsen
Studerende tager fusen på cykeltyv: Se den sjove hilsen

Udover de 1.500 personer med kædelåse består forsøget også af en kontrolgruppe på 3.000 personer, der ikke låser deres cykler fast. Efter et år vil Alm. Brand sammenligne, om der er en forskel i antallet af tyverier i de to grupper.

Fuld cykeltyv fængslet: Kørte rundt med jagtgevær og ammunition
Fuld cykeltyv fængslet: Kørte rundt med jagtgevær og ammunition

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx