29/09-13 11:31; Opdateret: 29/09-13 11:47

7.000 danske børn skadet af trampoliner årligt7.000 danske børn skadet af trampoliner årligt

- Havetrampolinen er et af de legeredskaber, som flest børn kommer til skade på, siger chef for Børneulykkesfonden

storybild

(Billede: Polfoto)

Op mod 7.000 børn måtte i 2012 på skadestuen efter en ulykke på havetrampolinen.

I godt 2.000 af tilfældene havde barnet brækket en arm, et ben eller fået brud på andre knogler.

Det viser tal fra Ulykkesanalysegruppen på Odense Universitetshospital, skriver Søndagsavisen.

Tendensen er velkendt på landets børneafdelinger, fortæller Klaus Børch, ledende overlæge på børneafdelingen på Hvidovre Hospital.

- Der er ingen, der arbejder på sådan en børneafdeling, som ikke har haft en patient med en trampolinskade. Det er ofte brækkede knogler og hjernerystelser, vi ser i den forbindelse, siger Klaus Børch til Søndagsavisen.

Langt de fleste ulykker sker for børn i aldersgruppen 5-14. Ud over brækkede knogler og hjernerystelser er også flænger og forstuvninger hyppige konsekvenser af trampolinulykker.

- Havetrampolinen er et af de legeredskaber, som flest børn kommer til skade på. Det er kedeligt, for med lidt voksen omtanke undgår man ofte de skader, siger Henriette Madsen, chef for Børneulykkesfonden.

Odense Universitetshospital har opgjort antallet af trampolinskader hvert år siden 2005. De sidste år er antallet af skader faldet med 500 om året. Om det skyldes de fem trampolinråd tør initiativtagerne endnu ikke spå om.

Undersøgelsen er baseret på tal fra 2012, hvor Odense Universitetshospital har registreret, at hospitalet har behandlet 368 børn for trampolinskader.

Det svarer til godt 7.000 børn på landsplan, da tallet skal ganges med 19 for at give et repræsentativt landstal. Det oplyser Børneulykkesfonden, Forbrugerrådet og Sikkerhedsstyrelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Forskere lover: NU løser vi gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx