Af - 27/04-14 15:03

Frække hundehvalpe bliver de nemmeste som voksneFrække hundehvalpe bliver de nemmeste som voksne

Hyperaktive og helt umulige hundehvalpe, som spiser dine sko og iøvrgit er helt umulige, bliver de allerbedste hunde at træne, når de er voksne

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Er din hundehvalp hyperaktiv og fræk som en slagterhund, men drømmer du om en lydig og fredelig hund, så fortvivl ikke.

Jo værre hvalpen er i dag, jo fredeligere og jo nemmere er den at træne senere, viser en ny undersøgelse af hunde, der som hvalpe var ved at drive deres ejere til vanvid på grund af spiste sutsko, støj og ballade, viser en ny svensk undersøgelse.

Undersøgelsen, som er offentliggjort i Applied Animal Behaviour Science er blevet udført på 71 tyske fårehunde, hvoraf nogle af dem senere skulle udvælges til at arbejde i det svenske militær, der også har gennemført undersøgelserne.

Hundene boede ifølge forskerne de første 12 måneder af deres liv i private hjem. Og det var her i de private familier, at forskerne til deres overraskelse fandt ud af, at de værste hvalpe skulle vise sig at blive de bedste arbejdshunde som voksne.

Efter de første 12 måneder blev hundene blandt andet målt på deres temperament, vilje til at samarbejde med mennesker samt reaktioner på stressende, pludselige eller skræmmende begivenheder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx