Af - 01/01-14 11:20

Farvel 2013: Her er årets brøler i medieverdenenFarvel 2013: Her er årets brøler i medieverdenen

15 mediechefer har kåret den største mediebommert i det forgangne år og fundet en ganske suveræn vinder.

storybild

Statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt en meget beklagende tale på valgaftenen for halvanden måned siden, men senere på natten viste det sig, at Socialdemokraternes nederlag slet ikke var så markant som først ventet. Her er hun fotograferet sammen med forsvarsminister Nicolai Wammen. (Billede: Polfoto/Andreas Szlavik/arkiv)

Danmarks Radios meget misvisende såkaldte exit-prognose fra kommunalvalget i november er den største fadæse i medieverdenen i 2013. Det viser en rundspørge, MediaWatch har foretaget blandt 15 mediechefer, hvoraf hele ti peger på DR som 'vinder'.

Og statsradiofonien prøver da heller ikke at skjule fadæsen: Fire af de ti stemmer på exitprognosen som årets bommert kommer således fra DR-chefer.

Her er valgets dårligste meningsmåling
Her er valgets dårligste meningsmåling

- Det er svært at komme uden om DR's nylige exitprognose i forbindelse med kommunalvalget, anerkender DR-generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Exitprognosen viste på valgdagen i november, at Socialdemokraterne ville gå særdeles store smæk ved valget, og på den baggrund holdt statsminister Helle Thorning-Schmidt en tale, hvor hun påtog sig sin del af ansvaret for nederlaget.

DR-vagthund slagter DR efter valg-fadæse
DR-vagthund slagter DR efter valg-fadæse

Da de endelige valgresultater løb ind senere på valgnatten, viste det sig imidlertid, at Socialdemokraternes resultat var langt bedre end forudset af DR's exitprognose, og at partiet igen var blevet det største målt på antallet af stemmer på landsplan.

Exitprognoserne var en blanding mellem almindelige meningsmålinger foretaget i dagene op til valget og de såkaldte exit polls, hvor man spørger vælgerne, hvad de har stemt på, efter at de er kommet ud af stemmeboksen. Det var Epinion, der foretog den omstridte prognose for DR.

Efter valgbommert: Udskældt DR-boss skifter til sporten
Efter valgbommert: Udskældt DR-boss skifter til sporten

I kølvandet på misæren har DR bebudet, at de fremover først vil bringe exitprognoser senere på dagen, når forudsigelserne er mere præcise.

LÆS OGSÅ: TV2-chef: Exit-polls ved kommunalvalg dur ikke

LÆS OGSÅ: Valg-bommert: Derfor gik exit-prognose galt

LÆS OGSÅ: Snydt for kanonvalg: Venstre raser over medierne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx