08/06-16 15:20

Henriette fik sit livs ønskebryllup - 4 måneder efter var hun skiltHenriette fik sit livs ønskebryllup - 4 måneder efter var hun skilt

Efter bare fire måneder gik 28-årige Henriette Hovmøllers ægteskab i stykker, og det sendte hende ud i hendes livs krise

Bildstrecke im Grossformat »

Hele familien og alle vennerne var samlet, da Henriette Hovmøller blev gift med sin kæreste gennem fem år ved et stort, smukt kirkebryllup. Men selv om alt virkede perfekt, var Henriette i tvivl om, hvorvidt hun gjorde det rigtige.

“Min mavefornemmelse sagde til mig, at vi ikke skulle have holdt et stort bryllup på det tidspunkt, og jeg spurgte faktisk min eksmand, om vi skulle aflyse det. Jeg havde en følelse af, at det jeg var i gang med, ikke var det mest rigtige.”

Metroxpress kan i dag fortælle, at rekordmange danskere bliver skilt, inden de har nået at være gift et år. Det er især unge mellem 20 og 29 år, der bliver lynskilt.

2014 sætter rekord for skilsmisser i Danmark
2014 sætter rekord for skilsmisser i Danmark

Henriette mødte sin eksmand som 19-årig, da hun aftjente sin værnepligt.

“Jeg var helt skudt i ham, og til den sidste fest endte vi med at tale sammen hele aftenen, og vi udvekslede telefonnumre.”

De blev kærester, og Henriette var ikke i tvivl om, at hun havde mødt manden i sit liv. De snakkede om børn og så på huse.

“Vi havde det virkelig godt sammen. Det var en følelse af, at vi bare klikkede.”

Da Henriette blev færdig med sin professionsbachelor, havde hendes kæreste en gave til hende, der gemte sig i en lille firkantet æske.

“Han satte sig på knæ og spurgte mig, om jeg ville være hans for evigt. Jeg tror aldrig, jeg har set ham være så nervøs, og selv om det kom som et chok, var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg skulle svare ja.”

Men allerede inden Henriettes kæreste friede til hende, havde parret haft en svær periode. De havde mistet mange, der var tæt på dem, og Henriette var stresset og havde en mild depression.

“Min rejse for at finde ud af, hvem jeg var, var startet der, og min eksmand var også i en periode i hans liv, hvor der skete meget.”

Henriettes kæreste blev udsendt til Afghanistan, og hun oplevede, at han trak sig meget væk fra hende, og brugte andre mennesker til at tale om sine oplevelser med fremfor for hende.

Flere ægtepar lader sig skille uden tænkepause
Flere ægtepar lader sig skille uden tænkepause

“Det var en klar afvisning, og det var rigtigt svært, for jeg havde også brug for en at snakke med. I stedet for at udvikle os sammen, gik vi lidt i hver vores retning.”

Henriette begyndte at tænke mere og mere over, at de forskelle der var på hende og hendes eksmands ønsker og behov i et forhold, ville være der resten af livet, og kunne hun leve med det?

“Jeg var i tvivl og ville gerne arbejde på vores forhold, men det ville han ikke, og så kunne jeg ikke være i forholdet mere. Der var ikke mere kærlighed tilbage mellem os.”

Henriette og hendes eksmand gik fra hinanden fire måneder efter, og bruddet sendte Henriette ned på bunden af et dybt sort hul.

“Den første uge var jeg meget praktisk, men da det var overstået, var jeg bare dybt ulykkelig, og jeg kunne ikke snakke med min eksmand, selv om han var den, jeg havde allermest brug for at tale med.”

Hov, ikke alligevel, skat: Hvert tiende par fortryder kvik-skilsmisse
Hov, ikke alligevel, skat: Hvert tiende par fortryder kvik-skilsmisse

Men selv om Henriette gennemgik den sværeste periode i hendes liv, gjorde hun alt, hvad hun kunne for at få det godt igen. Hun begyndte at se en psykoterapeut ugentligt, og så flyttede hun på højskole i ni måneder.

“På højskolen gik det virkelig hurtigt med at få det bedre. Efter en til to måneder stoppede jeg med at tage den antidepressive medicin, som jeg var begyndt på i forbindelse med bruddet, og jeg begyndte igen at føle mig glad og positiv”.

I dag er 28-årige Henriette Hovmøller mere lykkelig, end hun var, da hun skulle giftes.

Et af de helt store vendepunkter kom et år efter, at Henriette og hendes eksmand var gået fra hinanden. Hendes eksmand havde fundet en ny, og Henriette, der havde regnet med at blive ked af det, reagerede helt anderledes.

“Jeg blev meget, meget lettet, for det betød, at jeg ikke behøvede kæmpe for, at vi skulle finde sammen igen.”

Henriette har ikke haft nogle seriøse forhold, siden hun gik fra sin eksmand. Hun har i stedet brugt tiden på at lære sig selv at kende.

Børns Vilkår: Ny skilsmisselov kan give nye problemer
Børns Vilkår: Ny skilsmisselov kan give nye problemer

“Før i tiden var der nogle sider ved mig selv, jeg ikke syntes var gode nok, fordi min eksmand ikke brød sig om dem, men jeg har lært, at det er en del af mig, og jeg er på mange måder kommet til at holde meget mere af mig selv.”

Henriette har derfor heller ikke travlt med at finde en ny kæreste, og hun føler i dag, at hun er mere lykkelig, end hun var, da hun blev gift.

“Jeg er blevet mere selvstændig, og jeg ved, at jeg kan klare en krise, når jeg står midt i den. Jeg er derfor på mange måder meget taknemmelig for, at jeg har fået muligheden for at tage på den her indre rejse, som jeg føler, det har været.”

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx