Af - 03/11-16 15:40

23-årig kvinde langer ud efter nyt TV2-program: - Det er håbløst idiotisk23-årig kvinde langer ud efter nyt TV2-program: - Det er håbløst idiotisk

Nyt TV2-program er fyldt med fordomme om asiatiske kvinder i Danmark, mener Aphinya Jatuparisakul, der kalder programmet for idiotisk.

storybild

23-årige Aphinya raser over TV2's måde at udstille asiatiske kvinder på i nyt program. (Billede: Privatfoto. )

- Let's face it - når en kvinde af sydøstasiatisk herkomst kommer gående ned af en gade sammen med en ældre hvid mand, så ved vi alle sammen godt hvad folk tænker.

Sådan beskriver Aphinya Jatuparisakul en fordom, hun oplever, asiatiske kvinder møder i en besked til metroxpress efter hendes opslag på TV2’s facebookprofil.

Her raser hun over, at TV2 fremmer denne fordomme i et nyt program, der har premiere den 7. november. Opslaget er blevet kommenteret og delt af mange brugere, som bakker Aphinya op.

Caroline fra Paradise har fået nok! Skælder løs på Facebook-bruger
Caroline fra Paradise har fået nok! Skælder løs på Facebook-bruger

Programmet kalder hun i sit opslag 'håbløst idiotisk', fordi hun mener, at TV2 "spildte chancen" for at lave en nuanceret billede af asiatiske kvinder.

Det er så pisse ærgerligt, at TV2 forspildte så god en chance for at udfordre fordomme. I stedet for ender de med at forstærke dem ved netop at sætte 'selvstændig dansk kvinde' op mod 'underkuet pleasende asiatisk kvinde', skriver hun til metroxpress.

Aphinya understreger, at det ikke handler om de medvirkende, men måden som TV2 stiller programmet op på.

Programmet hedder ‘Lykken er en asiatisk kvinde’. Og netop titlen på programmet vækker forargelse hos Aphinya.

Coop hæver priserne på hundredvis af varer
Coop hæver priserne på hundredvis af varer

- Jeg stadigvæk fatter ikke, at INGEN, der var involveret, satte sig ned og tænkte: “bumbum, er det nu en god ide at skrive, at asiatiske kvinder bare er en flok gammeldags kvinder, der skriger skrækslagen ved tanken om ligestilling? Og kan vi overhovedet kalde vores program ‘Lykken er en asiatisk kone’, når Asien er så fucking gigastort?”, skriver hun i en besked til metroxpress.

Aphinya peger på, at det er TV2's beskrivelse af programmet i en pressemeddelelse, som hun føler sig truffet over, hvor der står:

"Og mange danske mænd oplever, at de danske kvinder er for stærke, selvstændige og kritiske. De har svært ved at leve op til dem og deres krav.
Derfor finder flere mænd løsningen i en anderledes kærlighedshistorie. De søger lykken med asiatiske kvinder, som værdsætter den danske mand og hylder de gamle dyder og kønsroller"

Her kritiserer hun igen, at asiatiske kvinder bliver skåret over én kam og udstillet som 'uselvstændige' og 'hjælpeløse stakler'.

TV2 har svaret på kritikken på Aphinyas oplsag:

Vi beklager, hvis programteksten har skabt forvirring og sørger for at få det ændret, så programmets præmis fremstår endnu tydeligere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx