Af Bo Poulsen - 15/08-17 17:24

Advarsel stærke billeder: 91 hunde gik rundt i egen afføring - nu risikerer ejer op til to års fængselAdvarsel stærke billeder: 91 hunde gik rundt i egen afføring - nu risikerer ejer op til to års fængsel

91 hunde af racen cocker spaniels, rottweiler, labrador og bichon blev fjernet fra en kvindes gård syd for Hyllinge i 2015.

storybild

Rikke Christensen-Lee, der er dyrlægeinternatsleder på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, kaldte situationen for 'hjerteskærende horribel'.

»Jeg har været dyrlæge på internatet i fire år og har set mange grimme ting, men det her er det værste,« fortalte hun tydeligt berørt til BT i 2015.

Onsdag skal den 34-årige kvindelige ejer af hundene for retten. Det skriver sn.dk, der kalder det for den største dyreværnssag nogensinde i Danmark. I retten i Næstved står ejeren tiltalt for vanrøgt og mishandling af 91 hunde.

Da man fandt hundene, gik de rundt i deres egen afføring. Endvidere kunne man konstatere, at flere af dem var syge. Man var tvunget til at aflive fem hunde på grund af deres kummerlige tilstand.

Ifølge sn.dk kan den 34-årige kvinde, som er mor til en femårig, risikere op til to års fængsel, hvis hun bliver kendt skyldig.

Efter hundene blev fjernet fra ejeren, gemte hun sig fra lokalpolitiet i to døgn.

»Vi har aldrig oplevet noget lignende, så vi må have juristerne til at kigge på det. Vi har aldrig oplevet, at det har været så mange vanrøgtede hunde på én gang, så det bliver en stor bøde,« sagde Niels Denny Sørensen, leder af lokalpolitiet i Næstved, dengang.

Politiet har tidligere haft kontakt til kvinden på grund af dyresager, men de sager har ikke været i nærheden af denne. Hun havde i øvrigt ikke tilladelse til at drive en kennel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx