Af - 08/09-16 13:33

Hvornår skal du stege i smør og hvornår i olie? Få svaret herHvornår skal du stege i smør og hvornår i olie? Få svaret her

Olivenolie, smør, rapsolie eller noget helt fjerde. Hvad putter du på panden, inden du kommer fiskefileten, kyllingen eller pandekagedejen på?

Bildstrecke im Grossformat »

Smør eller olie? Her er hvad, du skal stege i.

Nogle er opdraget til at stege i smør, mens andre langer ud efter olien, fordi den står tættest ved komfuret. Men hvad skal du stege i for at få den bedste smag?

Det har metroxpress spurgt fødevareekspert og lektor, Michael René om.

- Det er en smagssag, hvad man synes smager bedst, men som hovedregel kan man tilsætte det stegefedt, der tilfører din mad den smag, som mangler, siger Michael René, lektor på professionshøjskolen Metropol.

Han fortæller, at olivenolie tilfører din mad en mere krydret smag, mens rapsolie smager lidt mindre krydret med en anden syrlighed end olivenolie.

Smør har også en syrlig smag, så forskellen på at stege i rapsolie og smør er, at du med smør vil sætte tænderne i noget mad, der smager mere af mejeri.

38 ting du helt sikkert IKKE vidste fandtes i dit supermarked
38 ting du helt sikkert IKKE vidste fandtes i dit supermarked

Solsikkeolie er ikke lige så god at anvende til stegning, som raps- eller olivenolie, forklarer Michael René:

- Solsikkeolie oxiderer meget let, når olien opvarmes på stegepanden, og det kan nemt tilføre maden en knap så delikat smag. Maden kommer typisk til at smage mere harsk, siger Michael René.

Ostemaden er en af de store fedtsyndere
Ostemaden er en af de store fedtsyndere

Han har tidligere lavet blindtest for sine studerende, hvor de skulle vurdere, om kød stegt i solsikkeolie smagte bedre eller dårligere end rapsolie, efter de to olier havde været opvarmet.

- Jeg har endnu ikke oplevet nogle sige, at det smagte bedre, når solsikkeolie havde været opvarmet sammenlignet med rapsolie, siger Michael René.

Klik dig gennem billedgalleriet øverst i artiklen for at læse, hvad du ifølge Michael René bør stege de enkelte produkter i.

LÆS OGSÅ: Geggo imponerer: Her er verdens bedste jordbær-kage

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx