29/04-15 10:09

Minister: De ældre skal blive længere i jobMinister: De ældre skal blive længere i job

Beskæftigelsesministeren vil have undersøgt, hvordan fremtidens gamle kan holdes længere i arbejde.

Vi bliver flere og flere ældre i Danmark, og samfundet har i fremtiden behov for, at flere af os bliver i arbejde - også efter at vi er fyldt 65. Men hvordan sikrer vi så, at seniorerne bliver i job?

Det ønsker beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) at få undersøgt, og han har bedt tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen om at lede en tænketank, der skal undersøge, hvordan de ældre danskere kan fastholdes på arbejdsmarkedet.

- Vi bliver ældre og ældre, og derfor skal vi også blive længere på arbejdsmarkedet, siger Henrik Dam Kristensen i en kommentar.

- Seniorerne har masser at byde på, men for nogle grupper er det sværere at blive i job end andre. Man kan ikke forvente, at en tømrer på 65 år kravler rundt på et tag som en 25-årig. Vi skal sørge for, at han også får nogle sidste gode år på arbejdsmarkedet.

Det er planen, at tænketanken skal aflevere sine anbefalinger og analyser i den sidste halvdel af 2016. Med i tænketanken bliver blandt andet repræsentanter udpeget af arbejdsmarkedets parter.

/ritzau/


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx