12/01-16 09:50

Offentligt ansatte fylder stressklinikkerneOffentligt ansatte fylder stressklinikkerne

Stressramte patienter kommer hovedsageligt fra offentlige arbejdspladser, viser rundspørge fra Ugebrevet A4.

storybild

Young man pulling his hair with clenching his teeth. Keywords: Indoors, Irritation, eyes closed, problems, waist-up, Human Hand, Human Hair, Clenching Teeth, Photography, Blond hair, Pulling, Facial expression, Disappointment, Young Adult, Caucasian, Anger, Studio shot, One Person, Day, Beard, Casual clothing, Stress, Blac Kbackground, Frustration, Anxiety, grimacing, Eyeglasses, Aggression, 25-30 Years, Color Image, Vertical image, T-Shirt, T-Shirts Modelreleased: YES NORDICPHOTOS, 0309 (Billede: Polfoto/Gunnar Svanberg Skulasson)

Stressramte patienter på de arbejdsmedicinske klinikker kommer hovedsageligt fra offentlige arbejdspladser, viser en rundspørge fra Ugebrevet A4.

Ugebrevet har forhørt sig hos de syv arbejdsmedicinske klinikker, der beskæftiger sig med stress.

Selv om ingen af klinikkerne fører statistik over, nøjagtigt hvor stor en procentdel der kommer fra det offentlige, fastslår alle klinikker, at det hovedsageligt er offentligt ansatte, der havner hos dem.

Derfor skal du ikke sove i ske med din kæreste
Derfor skal du ikke sove i ske med din kæreste

- Vi registrerer det ikke, men det er ganske få, der kommer fra det private. Den overvejende del af patienterne kommer fra det offentlige, siger Mikael Knudsen, der er ansat som psykolog ved arbejdsmedicinsk klinik i Nykøbing Falster, til Ugebrevet A4.

Nogenlunde samme besked giver Jesper Rasmussen, der er ledende overlæge ved arbejdsmedicinsk klinik i Esbjerg.

Jonathan gik ned med stress: - Det er ikke legitimt i branchen
Jonathan gik ned med stress: - Det er ikke legitimt i branchen

- Vi fører ikke systematisk tilsyn med det. Men ud fra vores praktiske erfaring ved vi, at vi får en væsentlig del fra det offentlige og en mindre del fra det private. Et slag på tasken vil være, at 80 procent er fra det offentlige, siger Jesper Rasmussen.

De mange omstruktureringer i den offentlige sektor er ét bud på en forklaring.

Når hovedparten af patienterne på stressklinikkerne kommer fra det offentlige, kan det skyldes, at der i den offentlige sektor sker ganske store forandringer sammenlignet med tidligere.

Første arbejdsdag efter ferien kan være fyldt med elendighed
Første arbejdsdag efter ferien kan være fyldt med elendighed

At omvæltningerne fremprovokerer stressede medarbejdere, genkender Jane Frølund Thomsen, der er overlæge ved arbejdsmedicinsk klinik på Bispebjerg Hospital.

- Mange omstruktureringer og besparelser, hvor folk bliver flyttet rundt mellem funktioner og har uklare retningslinjer for deres opgaver, kan være en stressfaktor, siger hun til A4.

Ugebrevet bemærker dog, at privatansatte kan være underrepræsenteret på de offentlige klinikker, blandt andet fordi mange i det private får tilbudt gratis samtaler hos en psykolog eller coach som en del af en tilkøbt sundhedsforsikring.

Træt af morgenkaos? Sådan står du bedst op
Træt af morgenkaos? Sådan står du bedst op

Falck Healthcare, der sidder på omkring halvdelen af markedet for private sundhedsforsikringer, har også oplevet en stor stigning af stresstilfælde og vurderer, at stigningen hos dem er den samme for offentlige og private arbejdspladser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx