Af Ritzau - 10/06-16 15:13; Opdateret: 10/06-16 15:28

Over 100 brandfolk bekæmper enorm brand på genbrugspladsOver 100 brandfolk bekæmper enorm brand på genbrugsplads

Det lokale brandvæsen ved Faxe bruger så meget vand på brandslukning, at borgernes vandhaner er pressede.

storybild

Det lokale beredskab er rykket ud med mere end 100 brandfolk ved en stor brand ved Faxe Genbrugsplads. Billedet er et arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

En brand på Faxe genbrugsplads ved Tystrup på Sydsjælland har i løbet af fredagen udviklet sig voldsomt og hærger fortsat et stort område på pladsen.

Carsten Hansen, der er vagtcentral supervisor ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, siger, at han ikke kan huske at have oplevet en større brand.

- Der er gået ild i noget genbrugstræ, og branden har udviklet sig meget voldsomt, fordi der har været store mængder træ. Og så har vinden også haft indflydelse.

- Det har gjort, at vi i øjeblikket er i gang med den største indsats nogensinde - i hvert fald i vores område. Vi har indsat over 100 brandfolk og over 20 køretøjer til at bekæmpe den her brand. Så det er en omfattende opgave, siger Carsten Hansen.

Der er kommet kontrol over branden, men den forventes ikke slukket inden midnat, oplyser Carsten Hansen. Og beredskabets udfordringer lige nu er at få samlet vand.

- Der er ikke nogen branddamme eller brandhaner i nærheden, så vi må til Faxe og hente vand. Det har også gjort, at vandtrykket er faldet så meget, at vi har fået kommunen til at hæve vandtrykket, så vi kan følge med, siger han.

- Sådan at folk både har vand til kaffen, og at vi har vand til at slukke branden.

Carsten Hansen siger, at der er forlydender om, at branden strækker sig over et areal svarende til to fodboldbaner, og at der er 40 meter høje flammer.

Den store brand giver det lokale beredskab store udfordringer, understreger han.

- Vi skal også genetablere beredskab på de brandstationer, vi nu har tømt. Der skal jo stadig være mulighed for at kunne håndtere øvrige hændelser.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx