Af Ritzau - 02/09-16 05:01

Borgerne i Rødovre får direkte adgang til byrådssalenBorgerne i Rødovre får direkte adgang til byrådssalen

Rødovre kommune giver borgerne større indflydelse med borgerdrevne forslag, som drøftes i kommunalbestyrelsen.

storybild

I Rødovre kommune vil man, som den første kommune give borgerne lov til at fremsætte forslag i kommunalbestyrelsen. Det kræver 1305 underskrifter, at få fremsat et forslag. (Billede: Scanpix/Mogens Flindt)

I Rødovre kommune vil man, som den første kommune give borgerne lov til at fremsætte forslag efter eget valg i kommunalbestyrelsen. Såfremt man altså har underskrifter nok.

Initiativet med såkaldt borgerdrevne forslag, er en toårig forsøgsordning, som alle partier i kommunalbestyrelsen har stemt for.

Forslaget ligger i forlængelse af en beslutning fra sidste år om, at Rødovre skal være et demokratisk laboratorium. Det er i den forbindelse blevet drøftet, hvordan man kan forbedre dialogen med borgerne.

- Vi ønsker, at borgerne engageres mere, og hvis det her kan bidrage til, at de ønsker at deltage, – og det håber jeg – så tror jeg, at borgerdrevne forslag kan være en god forløber for en fremtidig lokaldemokratisk diskussion, siger borgmester Erik Nielsen.

For at få et forslag fremsat i kommunalbestyrelsen, skal man som borger have indsamlet 1305 underskrifter. Herefter er det Erik Nielsen, der som formand for bestyrelsen fremsætter forslaget i bestyrelsen på vegne af borgerne.

Den toårige forsøgsordning vil efter perioden blive evalueret. I kommunen håber man dog på et større udviklingspotentiale end blot de to år.

- Jeg håber, at vi får udviklet initiativet noget mere, så vi fremover kan inddrage borgerne på mange flere måder, siger borgmester Erik Nielsen.

- Det vigtigste for mig er udviklingspotentialet for det lokale demokrati. Vi vil gerne starte en debat via borgerdrevne forslag, siger han.

I løbet af den kommende måned regner man med at initiativet træder i kraft.

På Rødovre Lokal Nyts Facebookside har man lavet en vejledende afstemning blandt borgerdrevne forslag. Øverst på listen er forslaget om at indføre loft over pædagogernes alenetid med børn.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx