Af - 22/09-15 23:07

Minister: Vi overuddanner de ungeMinister: Vi overuddanner de unge

Regeringen vil afskaffe tidligere regerings mål om, at hver fjerde skal blive akademiker.

storybild

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen. Arkivfoto (Billede: Polfoto/Daugaard Jens Henrik)

I en årrække har målet været, at flere danskere skulle blive akademikere, ud fra devisen jo mere uddannelse, des bedre for Danmark. De unge har lyttet til budskabet, og andelen af unge, der forventes at få en lang videregående uddannelse, er vokset støt år efter år.

Men nu knækker kurven, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Andelen af en ungdomsårgang, der vil blive akademikere, falder fra 30 til 28 pct. For uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) er det en god nyhed, men han mener, at andelen stadig er for høj.

Skoler vil gøre flygtninge til sygeplejersker og pædagoger
Skoler vil gøre flygtninge til sygeplejersker og pædagoger

Han aflyser samtidig den tidligere regerings mål om, at mindst 25 pct. skal blive akademikere.

- At næsten 30 pct. vil blive akademikere, er overuddannelse, når der ikke er nok efterspørgsel på arbejdsmarkedet. Derfor skal vi flytte flere unge over på korte og mellemlange uddannelser, siger uddannelsesministeren.

Anders Bjarklev, talsmand for rektorerne på universiteterne, er ikke enig med ministeren i, at vi er i færd med at overuddanne vores unge.

- Jeg finder det derfor meget fornuftigt, at ministeren ikke har sat et nyt mål om eksempelvis at reducere optaget på universiteterne, skriver han i en mail.

Universitet vil give studiepladser til flygtninge
Universitet vil give studiepladser til flygtninge

Hverken hos Dansk Industri eller Dansk Erhverv er der bekymring over, at andelen af unge, der vil blive akademikere, falder.

Herfra lyder det, at regeringen i stedet bør formulere nye mål for, hvor stor en andel af unge der skal tage f.eks. en naturvidenskabelig kandidatuddannelse.

LÆS OGSÅ: Ny universitetsgrad: Lær at sælge tjald

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx